Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouw Duitse coronapatiënt ook besmet

Geplaatst opwoensdag 26 februari 2020 - 13:36

De vrouw van de 47-jarige coronapatiënt uit Langbroich, zo'n vijf kilometer over de grens bij Koningsbosch, blijkt ook besmet te zijn met het coronavirus.

Dat meldt de WDR.

Positief
Haar man ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis van Düsseldorf. Zijn vrouw was ook opgenomen in het ziekenhuis omdat ze verschijnselen had. Nu blijkt ze positief te testen op het virus.

Boshotel
Het koppel was op 8 en 9 februari in het Boshotel Vlodrop. Volgens de Veiligheidsregio hoeven mensen die toen ook in het hotel waren zich geen zorgen te maken, omdat de twee Duitsers toen nog niet besmettelijk én ziek waren.

Lees ook: Duitse coronapatiënt verbleef in hotel Vlodrop

Ziekenhuis
Een paar dagen na zijn verblijf in Limburg heeft de man zich tot twee keer toe gemeld in het ziekenhuis van Keulen. Dat waren reguliere onderzoeken in verband met iets anders dan corona, aldus een woordvoerder van de stad Köln woensdag.

Lees ook: Coronapatiënt was vier dagen na Limburg in ziekenhuis Köln

Tien medewerkers, 31 patiënten
De man was op 13 en 19 februari in het hospitaal van de lokale universiteit. Inmiddels is onderzocht met wie de man in contact is geweest. Het gaat om tien medewerkers van het ziekenhuis en 31 patiënten. Een van de medewerkers vertoont inmiddels lichte symptomen die op een coronabesmetting lijken. Dat liet de chef virologie in het ziekenhuis weten.

Lees hier alles over het coronavirus.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen