Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouw die Ad Paes beschuldigde van misbruik de cel in

Geplaatst opzaterdag 15 november 2014 - 11:20

De vrouw die vastgoedhandelaar Ad Paes uit Sittard beschuldigde van seksueel misbruik van een minderjarig meisje, moet nu zelf drie jaar de cel in.

De rechter in Ghana heeft geoordeeld dat de aangifte van de vrouw vals is en dat er sprake was van kwade opzet. Ze zou onder andere de geboortepapieren van het meisje hebben vervalst.

Kindermisbruik
Paes werd in artikelen van journalist Sanne Terlingen in verband gebracht met kindermisbruik in Ghana, waar hij onder meer een hotel heeft. Hij heeft altijd ontkend. Eind 2012 werd Paes door de rechtbank in Ghana vrijgepleit. De vrouw die nu is veroordeeld is de voogd van het meisje dat hij zou hebben misbruikt. Zij is ook de vrouw van Jan Wubbeling, een oud-medewerker van het hotel van Paes in Ghana. Hij zou Paes erin hebben willen luizen vanwege een arbeidsconflict.

Geen reactie
Paes zegt nu de journaliste te gaan vervolgen voor het verspreiden van leugens over hem. Terlingen zelf wil nog niet reageren op de zaak. Zij wil eerst meer informatie hebben.

Volgens de vastgoedhandelaar wordt de oud-medewerker van zijn hotel gezocht door Interpol. Hij zou Ghana zijn ontvlucht en in Rotterdam zitten.

Lees ook: Ad Paes moet artikelen ex-medewerker verwijderen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politie zoekt naar mogelijke aanrander meisje in Cuijk
Misbruikslachtoffer dient klacht in tegen bisdom Roermond
Acht jaar cel geëist voor seksueel misbruik dochter
Misbruik
Verdachte van misbruik dochter vrijgesproken
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen