Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouw André Rieu schrijft Groet Mestreechs Dictee 2020

Geplaatst opwoensdag 5 februari 2020 - 17:36

De organisatie van het Groet Mestreechs Dictee heeft dit jaar wereldster André Rieu gevraagd het dictee te schrijven.

Dat onthulde Rieu in L1mburg Centraal. De Stehgeiger schrijft de tekst niet zelf, maar laat dat over aan zijn vrouw. Wel leest Rieu de tekst voor.

Aangenaam verrast
Hortense Brounts, voorzitter van dialectvereniging Veldeke Maastricht, is heel blij met de deelname van Rieu. "Er is een nieuwe commissie gevormd en die is op het idee gekomen wat bekendere mensen te vragen. Burgemeester Penn, de gouverneur en Cecile Narinx schreven het al. We dachten: we vragen het gewoon aan Rieu. Tot onze grote verwondering heeft hij ja gezegd en daar zijn we erg blij mee."

Lees ook: Winnares Mestreechs Dictee maakt slechts twee fouten

Voorlezen
Het is voor Veldeke Maastricht extra bijzonder dat de 70-jarige wereldster meedoet, omdat de vereniging 40 jaar bestaat. Voor deze editie van het dictee wijkt de organisatie uit naar het MECC. Daar zal Rieu zijn tekst voorlezen, waarna Brounts de tekst zal dicteren.

Publiek
Aan het dictee kunnen 100 mensen meedoen. Mensen die niet raar opkijken van woorden zoals bloodkralleke`ttel of pyzjema's kunnen zich aanmelden via de website. Het dictee is op Pinksterzondag (31 mei) en wordt live uitgezonden op L1.

Koningsdag
Op de vraag of Rieu ook in actie komt tijdens de viering van Koningsdag in Maastricht, op 27 april, kon de orkestleider geen antwoord geven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen