Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouw (22) met Down meegelokt en aangerand in Heerlen

Geplaatst opdonderdag 23 september 2021 - 21:05

Een 22-jarige vrouw met het syndroom van Down is volgens haar moeder afgelopen maandag aangerand in Heerlen. Ze werd meegelokt door een onbekende man die haar vervolgens bij haar borsten greep.

Dat vertelt de moeder tegen L1. De politie bevestigt dat er aangifte is gedaan.

Durft niet meer
Toen de man haar borsten greep, zei ze dat ze dat niet wilde en is ze naar huis gegaan, zo vertelt moeder Yvonne Knol aan L1. De opgetrommelde politie heeft in de buurt nog wel naar de dader gezocht, maar er is niemand aangehouden. De moeder heeft inmiddels aangifte gedaan. De impact op het slachtoffer is groot, zegt de moeder. "We hadden haar net zover, dat ze zelfstandig naar buiten ging, zoals de hond uitlaten. Maar dat durft ze nu niet meer."

Zedenpolitie
De politie zegt dat de zaak in handen ligt van zedenrechercheurs. Volgens de moeder van het slachtoffer was de dader iemand die werkzaam is in de groenvoorziening. Ze zegt ook beelden van de mogelijke verdachte te hebben, die de politie inmiddels ook heeft.

Waarschuwing
Omdat al enkele dagen verstreken zijn zonder dat er concreet iets is gebeurd, wil ze haar verhaal kwijt. "We willen niet dat deze man nog een slachtoffer maakt. We willen vooral waarschuwen. Vandaar ook dat ik een oproep op sociale media heb gedaan, daar krijg ik veel reacties op. Ook van ouders die iets soortgelijks in de buurt hebben meegemaakt," aldus Yvonne.

Getuigen
Het incident vond maandagochtend rond 10.00 uur plaats op de Vinkenstraat in de wijk Heksenberg, vlakbij een voetbalveldje. De moeder van het slachtoffer hoopt dat er meer getuigen of camerabeelden zijn, die de politie kunnen helpen in het onderzoek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen