stock Maastricht UMC MUMC MUMC+

Aandeel vrouwen in UMC's neemt verder toe

Ruim zestig procent van het personeel van de UMC's is vrouw. Dat blijkt uit een publicatie van het Rathenau Instituut. In Nederland zijn er acht UMC's, waaronder het MUMC+ in Maastricht.

Vrouwenmars Maastricht 8 mrt 2020
Honderden deelneemsters Vrouwenmars Maastricht

Ongeveer 250 vrouwen en een enkele man liepen zondag in Maastricht mee tijdens de vrouwenmars ter ere van Internationale Vrouwendag.

letschert
Rianne Letschert finalist voor Topvrouw van het jaar

Rector Magnificus Rianne Letschert van de Universiteit Maastricht is één van de drie finalisten voor de titel Topvrouw van het jaar 2019.

Prijzengeld vrouwen Amstel Gold Race verdubbeld

Het prijzengeld voor vrouwelijke deelnemers aan de Amstel Gold Race wordt verdubbeld.

Hoogbejaarde vrouw (93) teruggevonden na zoekactie

De politie is dinsdagavond een zoekactie gestart naar de hoogbejaarde mevrouw Spijker (93). Nadat ze een tijd van de radar verdween, werd er alarm geslagen. Inmiddels is ze in goede gezondheid teruggevonden.

Vrouw gewond geraakt bij flinke botsing in Tegelen

Bij een ongeluk in Tegelen is één persoon gewond geraakt. De vrouw zat in een van de twee auto's die hard met elkaar in botsing kwamen.

Flatbewoners 'slachtoffer' van Braziliaanse schreeuwlelijk

De politie is zaterdag om een wel heel bijzondere reden richting een flat in Sittard gekoerst. Een Braziliaanse dame was daar, tot ergernis van andere flatbewoners, luidkeels aan het zingen.

Meer vrouwelijke topverdieners: 'Maar nog veel te winnen'

Het aantal vrouwen met een topsalaris is de afgelopen zeven jaar met 5,4 procent toegenomen. "Maar er is nog veel te winnen", zegt Steffie Hoeijmakers, voorzitter van Topvrouwen Limburg.

Politie zoekt naar dief in Maastricht

Via Burgernet is de politie in Maastricht op zoek naar een vrouw die een diefstal heeft gepleegd.

Overwinning voor 'neutrale' Leonne: 'Niet ontkennen'

De rechtbank in Roermond gaf Leonne maandag gelijk; het geslacht van de Swalmenaar wordt veranderd in 'geslacht is niet kunnen worden vastgesteld.'

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten