Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrolijk zonnig Pasen: warmste sinds 2011

Geplaatst opzondag 21 april 2019 - 9:56

Chocolade paaseieren verstoppen op eerste paasdag is niet aan te raden, want het warme weer zal ze snel laten smelten. Het wordt namelijk de warmste Pasen sinds 2011.

Dat meldt Meteo Limburg.

Hoogste temperatuur
Deze dag begint zonnig en zal ook stralend eindigen. In de loop van de middag loopt het kwik op tot zo'n 25 graden. Dat is de hoogste paastemperatuur sinds 2011. Toen werd het in Limburg op paaszondag, 24 april 2011, 25 à 26 graden.

Goed smeren
Toeschouwers van de Amstel Gold Race en bezoekers van andere buitenevenementen in de provincie wordt aangeraden om zich goed in te smeren met zonnebrandcrème. De zonkracht is namelijk nog iets sterker dan de afgelopen dagen.

Smog
Het waait een beetje, maar de oostelijke wind zorgt er, onder andere in het noorden van onze provincie voor, dat er smog door fijnstof in de lucht hangt. Dat komt door het ontsteken van de paasvuren in Duitsland en Oost-Nederland. De wind voert die lucht mee naar Limburg.

Geschiedenisboeken
Eerste paasdag kan prima buiten afgesloten worden, want rond middernacht is het nog ongeveer 14 graden. Tweede paasdag wacht ons hetzelfde mooie weer. Er zal alleen wat meer bewolking hangen, maar zomers warm wordt het in ieder geval wel weer. Mogelijk gaat die dag de geschiedenisboeken in. Het kwik kan in De Bilt oplopen tot 25 graden, voorspelt Weeronline. Daarmee kan paasmaandag de eerste officiële landelijke zomerse dag van het jaar worden.

Lees hier de uitgebreide weersverwachting.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen