Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrolijk zonnig Pasen: warmste sinds 2011

Geplaatst opzondag 21 april 2019 - 9:56

Chocolade paaseieren verstoppen op eerste paasdag is niet aan te raden, want het warme weer zal ze snel laten smelten. Het wordt namelijk de warmste Pasen sinds 2011.

Dat meldt Meteo Limburg.

Hoogste temperatuur
Deze dag begint zonnig en zal ook stralend eindigen. In de loop van de middag loopt het kwik op tot zo'n 25 graden. Dat is de hoogste paastemperatuur sinds 2011. Toen werd het in Limburg op paaszondag, 24 april 2011, 25 à 26 graden.

Goed smeren
Toeschouwers van de Amstel Gold Race en bezoekers van andere buitenevenementen in de provincie wordt aangeraden om zich goed in te smeren met zonnebrandcrème. De zonkracht is namelijk nog iets sterker dan de afgelopen dagen.

Smog
Het waait een beetje, maar de oostelijke wind zorgt er, onder andere in het noorden van onze provincie voor, dat er smog door fijnstof in de lucht hangt. Dat komt door het ontsteken van de paasvuren in Duitsland en Oost-Nederland. De wind voert die lucht mee naar Limburg.

Geschiedenisboeken
Eerste paasdag kan prima buiten afgesloten worden, want rond middernacht is het nog ongeveer 14 graden. Tweede paasdag wacht ons hetzelfde mooie weer. Er zal alleen wat meer bewolking hangen, maar zomers warm wordt het in ieder geval wel weer. Mogelijk gaat die dag de geschiedenisboeken in. Het kwik kan in De Bilt oplopen tot 25 graden, voorspelt Weeronline. Daarmee kan paasmaandag de eerste officiële landelijke zomerse dag van het jaar worden.

Lees hier de uitgebreide weersverwachting.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen