Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Vroegere vrienden' probeerden elkaar te vermoorden

Geplaatst opzaterdag 24 juni 2017 - 7:00

Twee Maastrichtenaren zitten in voorlopige hechtenis, nadat ze volgens het Openbaar Ministerie (OM) hebben getracht elkaar te vermoorden.

Een oude vete heeft geleid tot een wederzijdse 'poging tot doodslag', waaronder een recente steekpartij in de Maastrichtse President Rooseveltlaan.

Vroegere vrienden
De twee mannen, Frits S. (42) en Alain B. (49), kennen elkaar al geruime tijd. Volgens Karin Schepers, advocaat van eerstgenoemde, zijn de twee 'vroegere vrienden'. De advocaat van Alain, Hans Schepers, stelt dat de kemphanen elkaar kennen uit de wereld van drugsgebruikers. "Waar mijn cliënt overigens al even uit is. Maar ze zagen elkaar nog bij het Centrum voor Alcohol en Drugs."

Lullig conflict
Er ontstaat volgens Hans Schepers een 'lullig conflict', wanneer de partner van Alain woorden krijgt met Frits. "Dat is vervolgens helemaal uit de hand gelopen", stelt hij.

Inbraak
Frits zou vervolgens op 5 maart bij Alain hebben ingebroken, aan de Christiaan Sterckstraat in Maastricht, en hem en zijn vrouw hebben mishandeld. De vrouw houdt er onder meer een gebroken neus en oogkas aan over. Frits zou zijn oude kameraad ook met een glazen asbak hebben geslagen en met een mes hebben gestoken. Zelf ontkent hij iedere betrokkenheid.

Lees ook: Man en vrouw gewond na gewapende woningoverval

Escalatie
Nadat de slachtoffers aangifte hebben gedaan, komt het tot een nieuwe escalatie. Op 15 mei steekt Alain zijn vermeende belager met een mes in zijn nek en rug in de Maastrichtse President Rooseveltlaan. Karin Schepers bevestigt de levensgevaarlijke verwondingen van cliënt Frits. "Maar daar zijn volgens mijn cliënt nieuwe bedreigingen en een klap van S. aan voorafgegaan", reageert Hans Schepers.

Lees ook: Man ernstig gewond bij steekpartij, verdachten opgepakt

Berucht
Er is bij Alain iets geknapt na een reeks bedreigingen en de inbraak, zegt zijn raadsman. "Hij kent S. als iemand met een zwaar crimineel verleden. Iemand die niet schuwt zijn woorden om te zetten in daden. Cliënt was vooral bang voor het welzijn van zijn partner en stiefdochter."

Onderzoek
Het onderzoek naar de zaak loopt nog. In het dossier doemen ook de namen Nordin P. (21) en Willy V. (56) op. Nordin zou Frits S. hebben bijgestaan tijdens de inbraak, terwijl Willy zijn vriend Alain zou hebben geholpen bij de steekpartij. Hoofdrolspelers Frits en Alain zitten in voorlopige hechtenis en worden beiden verdacht van poging tot doodslag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Roermondenaar verdacht van doodslag in drugslab
Negen jaar cel voor dodelijke steekpartij Maastricht
'Verdachte fatale steekpartijen kende slachtoffers'
Sittardenaar schuldig aan doodslag, 40 maanden cel
Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen