Overslaan en naar de inhoud gaan

Vroege vlucht Teunissen, Quintana soleert naar zege

Geplaatst opdonderdag 25 juli 2019 - 18:56

Nairo Quintana heeft de eerste van drie Alpenetappes gewonnen.

De Colombiaan ontsnapte in de beklimming van de Galibier uit de kopgroep en kwam met voorsprong in Valloire over de streep. Julian Alaphilippe hield stand en blijft in de gele trui.

Beklimming
Na heel wat schermutselingen kreeg een groep van 34 renners met diverse sterke klimmers de zegen. Ook Mike Teunissen maakte deel uit van de groep.
Met zes minuten voorsprong begonnen de 34 aan de beklimming van de Col de Vars waar Wellens, de man in de bergtrui, als eerste boven kwam. Het peloton volgde op acht minuten.

Tot orde geroepen
Greg van Avermaet versnelde voor de voet van de Col d’Izoard en kreeg Julien Bernhard mee, maar Van Avermaet werd tot de orde geroepen en de Fransman werd kort voor de top van de Izoard voorbij gereden door Caruso en Bardet. In de afdaling sloot nog een vijftal renners aan, waaronder Quintana.

Ontsnapping
Daarna haakten nog enkele mannen aan en begonnen veertien renners aan de beklimming van de Galibier. Op de steile stroken van de mythische berg versnelde Quintana en de Colombiaan liep snel weg van achtervolgers Bardet en Lutsenko. Ook Bernal ontsnapte uit de groep met Thomas, Alaphilippe, Kruijswijk en Pinot en pakte tijdwinst op zijn concurrenten.

Wout Poels zat lang in de groep met de klassementsrijders, maar moest in de laatste klim lossen en kwam ruim zestien minuten na Quintana in Valloire binnen, Mike Teunissen verloor iets meer dan twintig minuten.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen