Overslaan en naar de inhoud gaan

Vroege rode kaart komt MVV duur te staan in Helmond

Geplaatst opvrijdag 4 oktober 2019 - 21:56

MVV heeft in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport na een vroege rode kaart een zure nederlaag geleden.

Door de nederlaag staat MVV voorlaatste in de Keuken Kampioen Divisie.

Invallers
Na een 0-1 voorsprong bij rust, deden twee Helmondse invallers tien MVV'ers de das om. De Sittardse trainer van Helmond Sport, Wil Boessen, bracht bij die achterstand twee invallers in het veld: Bram Zwanen en Diego Snepvangers. Die bezorgden in de 59ste minuut (Zwanen), in de 74ste en 87ste minuut (via Snepvangers) MVV de zesde nederlaag van dit seizoen.

Eerste kans
De eerste grote kans was voor de thuisploeg, maar doelman Nigel Bertrams en Luc Mares wisten een snelle achterstand te voorkomen. Na die Helmondse kans waren de eerste 25 minuten voor de club uit Maastricht, die geen supporters had meegenomen. Eerst leek Anthony van den Hurk een voorzet van Serhat Kot in het doel te werken. Doelman Van Gassel tikte de bal op het nippertje tot hoekschop. Daarna opnieuw een situatie met dezelfde spelers in de hoofdrol. Van den Hurk ging alleen op Van Gassel af en weer redde de Helmond Sport-doelman.

Drie maal is scheepsrecht
Bij de derde keer was het dan wel raak. In de 13de minuut opende Van den Hurk de score, 0-1. Hij maakte de bal dood op de borst en tikte in de korte hoek binnen. Tien minuten later greep Shermar Martina in, volgens arbiter Martens gebeurde dat onreglementair en dus moest MVV de resterende 67 minuten verder met tien man. Koen Kostons moest plaatsmaken voor Natanaël Frenoy. MVV probeerde het tempo uit de wedstrijd te halen en zich opnieuw te formeren. Dat lukte aardig, hoewel de thuisclub nu vaker voor het doel van Bertrams kwam.

Aanvallende wissels
In de tweede helft bracht Boessen een extra aanvaller. MVV benutte de ruimte die het daardoor kreeg, maar profiteerde niet. Een kopbal van spits Van den Hurk raakte slechts de lat. Boessen wisselde nog eens aanvallend en meteen kwam de 1-1 op het scorebord. Invaller Bram Zwanen maakte in de 59ste minuut de gelijkmaker.

Negentiende
MVV verloor de grip op de wedstrijd, Helmond werd sterker. De ploeg van trainer Fuat Usta ontsnapte na ruim 70 minuten aan de achterstand. Dat gebeurde even later toch toen Snepvangers ongehinderd kon inkoppen; die andere invaller maakte er 2-1 van. Doelpuntenmaker Anthony van den Hurk moest geblesseerd het veld verlaten, Gavin Vlijter was zijn vervanger. In de slotfase werd het nog 3-1, nogmaals Snepvangers. MVV blijft steken op zeven punten uit negen duels en staat daarmee 19de.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen