Overslaan en naar de inhoud gaan

Vroege rode kaart komt MVV duur te staan in Helmond

Geplaatst opvrijdag 4 oktober 2019 - 21:56

MVV heeft in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport na een vroege rode kaart een zure nederlaag geleden.

Door de nederlaag staat MVV voorlaatste in de Keuken Kampioen Divisie.

Invallers
Na een 0-1 voorsprong bij rust, deden twee Helmondse invallers tien MVV'ers de das om. De Sittardse trainer van Helmond Sport, Wil Boessen, bracht bij die achterstand twee invallers in het veld: Bram Zwanen en Diego Snepvangers. Die bezorgden in de 59ste minuut (Zwanen), in de 74ste en 87ste minuut (via Snepvangers) MVV de zesde nederlaag van dit seizoen.

Eerste kans
De eerste grote kans was voor de thuisploeg, maar doelman Nigel Bertrams en Luc Mares wisten een snelle achterstand te voorkomen. Na die Helmondse kans waren de eerste 25 minuten voor de club uit Maastricht, die geen supporters had meegenomen. Eerst leek Anthony van den Hurk een voorzet van Serhat Kot in het doel te werken. Doelman Van Gassel tikte de bal op het nippertje tot hoekschop. Daarna opnieuw een situatie met dezelfde spelers in de hoofdrol. Van den Hurk ging alleen op Van Gassel af en weer redde de Helmond Sport-doelman.

Drie maal is scheepsrecht
Bij de derde keer was het dan wel raak. In de 13de minuut opende Van den Hurk de score, 0-1. Hij maakte de bal dood op de borst en tikte in de korte hoek binnen. Tien minuten later greep Shermar Martina in, volgens arbiter Martens gebeurde dat onreglementair en dus moest MVV de resterende 67 minuten verder met tien man. Koen Kostons moest plaatsmaken voor Natanaël Frenoy. MVV probeerde het tempo uit de wedstrijd te halen en zich opnieuw te formeren. Dat lukte aardig, hoewel de thuisclub nu vaker voor het doel van Bertrams kwam.

Aanvallende wissels
In de tweede helft bracht Boessen een extra aanvaller. MVV benutte de ruimte die het daardoor kreeg, maar profiteerde niet. Een kopbal van spits Van den Hurk raakte slechts de lat. Boessen wisselde nog eens aanvallend en meteen kwam de 1-1 op het scorebord. Invaller Bram Zwanen maakte in de 59ste minuut de gelijkmaker.

Negentiende
MVV verloor de grip op de wedstrijd, Helmond werd sterker. De ploeg van trainer Fuat Usta ontsnapte na ruim 70 minuten aan de achterstand. Dat gebeurde even later toch toen Snepvangers ongehinderd kon inkoppen; die andere invaller maakte er 2-1 van. Doelpuntenmaker Anthony van den Hurk moest geblesseerd het veld verlaten, Gavin Vlijter was zijn vervanger. In de slotfase werd het nog 3-1, nogmaals Snepvangers. MVV blijft steken op zeven punten uit negen duels en staat daarmee 19de.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen