Overslaan en naar de inhoud gaan

Vroege ochtendspits verwacht door acties bouw

Geplaatst opdinsdag 29 oktober 2019 - 11:28

Vrachtwagenchauffeurs die werkzaam zijn in de bouw en grondverzet, gaan woensdagochtend actievoeren op de autosnelwegen. Ze rijden met 50 kilometer per uur vanuit verschillende plekken in Limburg naar Den Haag.

Vanuit Kerkrade zullen om 5 uur ’s morgens kiep- en kraanwagens naar Den Haag rijden. Hoeveel precies weet organisator Leon Rog niet. “Ik weet dat het minstens 20 zijn, maar het kunnen er veel meer worden.”

Colonne
Via de A2 zal de colonne met 50 kilometer per uur naar Den Haag rijden. “Onderweg zullen vanuit verschillende plekken in Limburg en Brabant collega’s aansluiten”, zegt de vrachtwagenchauffeur. “Vanaf Utrecht zullen we de snelheid terugbrengen naar 25 kilometer per uur.”

PFAS
De organisatoren willen aandacht vragen voor de problemen in de bouw en grondverzet. Door de stikstofproblematiek en de strenge PFAS-normen liggen veel projecten stil en dreigen veel mensen hun baan te verliezen. “De problemen zijn enorm”, verklaart Rog. “Vooral de PFAF-normen moeten verruimd worden.” Volgens hem dreigen er veel ontslagen en faillissementen in zijn sector. “Voor mijn eigen baan vrees ik nog niet. Maar ik zie wel dat veel bedrijven in de omgeving op kiepen staan.”

Statement
De truckers negeren met de actie de oproep van de organisatoren van het protest in Den Haag. Die riepen maandag de deelnemers van het protest op om met het openbaar vervoer of auto’s naar het Maliveld te komen. Langzaamaanacties op de autosnelwegen keurt de organisator af. Maar die oproep wordt bewust genegeerd. “We willen een statement maken, want we zijn het zat.” Ook hebben de truckers gezien dat langzaamaanacties succes kunnen hebben. “Kijk maar naar de boeren”, aldus Rog.

De chauffeurs verwachten rond 8:30 uur in Den Haag te zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen