Overslaan en naar de inhoud gaan

Vroege ochtendspits verwacht door acties bouw

Geplaatst opdinsdag 29 oktober 2019 - 11:28

Vrachtwagenchauffeurs die werkzaam zijn in de bouw en grondverzet, gaan woensdagochtend actievoeren op de autosnelwegen. Ze rijden met 50 kilometer per uur vanuit verschillende plekken in Limburg naar Den Haag.

Vanuit Kerkrade zullen om 5 uur ’s morgens kiep- en kraanwagens naar Den Haag rijden. Hoeveel precies weet organisator Leon Rog niet. “Ik weet dat het minstens 20 zijn, maar het kunnen er veel meer worden.”

Colonne
Via de A2 zal de colonne met 50 kilometer per uur naar Den Haag rijden. “Onderweg zullen vanuit verschillende plekken in Limburg en Brabant collega’s aansluiten”, zegt de vrachtwagenchauffeur. “Vanaf Utrecht zullen we de snelheid terugbrengen naar 25 kilometer per uur.”

PFAS
De organisatoren willen aandacht vragen voor de problemen in de bouw en grondverzet. Door de stikstofproblematiek en de strenge PFAS-normen liggen veel projecten stil en dreigen veel mensen hun baan te verliezen. “De problemen zijn enorm”, verklaart Rog. “Vooral de PFAF-normen moeten verruimd worden.” Volgens hem dreigen er veel ontslagen en faillissementen in zijn sector. “Voor mijn eigen baan vrees ik nog niet. Maar ik zie wel dat veel bedrijven in de omgeving op kiepen staan.”

Statement
De truckers negeren met de actie de oproep van de organisatoren van het protest in Den Haag. Die riepen maandag de deelnemers van het protest op om met het openbaar vervoer of auto’s naar het Maliveld te komen. Langzaamaanacties op de autosnelwegen keurt de organisator af. Maar die oproep wordt bewust genegeerd. “We willen een statement maken, want we zijn het zat.” Ook hebben de truckers gezien dat langzaamaanacties succes kunnen hebben. “Kijk maar naar de boeren”, aldus Rog.

De chauffeurs verwachten rond 8:30 uur in Den Haag te zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV