Overslaan en naar de inhoud gaan

Vroege ochtendspits verwacht door acties bouw

Geplaatst opdinsdag 29 oktober 2019 - 11:28

Vrachtwagenchauffeurs die werkzaam zijn in de bouw en grondverzet, gaan woensdagochtend actievoeren op de autosnelwegen. Ze rijden met 50 kilometer per uur vanuit verschillende plekken in Limburg naar Den Haag.

Vanuit Kerkrade zullen om 5 uur ’s morgens kiep- en kraanwagens naar Den Haag rijden. Hoeveel precies weet organisator Leon Rog niet. “Ik weet dat het minstens 20 zijn, maar het kunnen er veel meer worden.”

Colonne
Via de A2 zal de colonne met 50 kilometer per uur naar Den Haag rijden. “Onderweg zullen vanuit verschillende plekken in Limburg en Brabant collega’s aansluiten”, zegt de vrachtwagenchauffeur. “Vanaf Utrecht zullen we de snelheid terugbrengen naar 25 kilometer per uur.”

PFAS
De organisatoren willen aandacht vragen voor de problemen in de bouw en grondverzet. Door de stikstofproblematiek en de strenge PFAS-normen liggen veel projecten stil en dreigen veel mensen hun baan te verliezen. “De problemen zijn enorm”, verklaart Rog. “Vooral de PFAF-normen moeten verruimd worden.” Volgens hem dreigen er veel ontslagen en faillissementen in zijn sector. “Voor mijn eigen baan vrees ik nog niet. Maar ik zie wel dat veel bedrijven in de omgeving op kiepen staan.”

Statement
De truckers negeren met de actie de oproep van de organisatoren van het protest in Den Haag. Die riepen maandag de deelnemers van het protest op om met het openbaar vervoer of auto’s naar het Maliveld te komen. Langzaamaanacties op de autosnelwegen keurt de organisator af. Maar die oproep wordt bewust genegeerd. “We willen een statement maken, want we zijn het zat.” Ook hebben de truckers gezien dat langzaamaanacties succes kunnen hebben. “Kijk maar naar de boeren”, aldus Rog.

De chauffeurs verwachten rond 8:30 uur in Den Haag te zijn.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen