Overslaan en naar de inhoud gaan

Vroege ochtendspits verwacht door acties bouw

Geplaatst opdinsdag 29 oktober 2019 - 11:28

Vrachtwagenchauffeurs die werkzaam zijn in de bouw en grondverzet, gaan woensdagochtend actievoeren op de autosnelwegen. Ze rijden met 50 kilometer per uur vanuit verschillende plekken in Limburg naar Den Haag.

Vanuit Kerkrade zullen om 5 uur ’s morgens kiep- en kraanwagens naar Den Haag rijden. Hoeveel precies weet organisator Leon Rog niet. “Ik weet dat het minstens 20 zijn, maar het kunnen er veel meer worden.”

Colonne
Via de A2 zal de colonne met 50 kilometer per uur naar Den Haag rijden. “Onderweg zullen vanuit verschillende plekken in Limburg en Brabant collega’s aansluiten”, zegt de vrachtwagenchauffeur. “Vanaf Utrecht zullen we de snelheid terugbrengen naar 25 kilometer per uur.”

PFAS
De organisatoren willen aandacht vragen voor de problemen in de bouw en grondverzet. Door de stikstofproblematiek en de strenge PFAS-normen liggen veel projecten stil en dreigen veel mensen hun baan te verliezen. “De problemen zijn enorm”, verklaart Rog. “Vooral de PFAF-normen moeten verruimd worden.” Volgens hem dreigen er veel ontslagen en faillissementen in zijn sector. “Voor mijn eigen baan vrees ik nog niet. Maar ik zie wel dat veel bedrijven in de omgeving op kiepen staan.”

Statement
De truckers negeren met de actie de oproep van de organisatoren van het protest in Den Haag. Die riepen maandag de deelnemers van het protest op om met het openbaar vervoer of auto’s naar het Maliveld te komen. Langzaamaanacties op de autosnelwegen keurt de organisator af. Maar die oproep wordt bewust genegeerd. “We willen een statement maken, want we zijn het zat.” Ook hebben de truckers gezien dat langzaamaanacties succes kunnen hebben. “Kijk maar naar de boeren”, aldus Rog.

De chauffeurs verwachten rond 8:30 uur in Den Haag te zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen