Overslaan en naar de inhoud gaan

Vroege Moederdag voor ooievaar: drie jongen geboren

Geplaatst opvrijdag 11 mei 2018 - 10:39

Kasteeltuinen Arcen heeft de afgelopen dagen nieuw leven mogen verwelkomen. In het ooievaarsnest zijn drie jongen geboren.

In het nest lagen vijf eieren, waarvan het eerste ei afgelopen woensdag uitkwam. Vlak voor Moederdag zijn ook twee andere ooievaarskuikens geboren.

Nestpaal
Het eerste ei werd op 6 april gelegd. De broedtijd is 33 dagen, dus het eerste jong kwam op de uitgerekende datum uit het ei. Het wilde ooievaarskoppel kwam op 12 maart terug op de nestpaal die door Stichting Het Limburgs Landschap een aantal jaren geleden is neergezet.

Blikseminslag
Het was overigens nog spannend of alles goed zou gaan, omdat op 11 april de bliksem insloeg. De ooievaars bleven ongedeerd. Op 29 april kreeg ook het nest in Kasteeltuinen Arcen te maken met de verwoestende hagelstorm, maar de ooievaars lieten zich niet uit het nest slaan.

De kersverse ooievaarskuikens in Kasteeltuinen Arcen zijn live te volgen

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen