Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijwilligers voedselbank opgelicht door bedriegers

Geplaatst opwoensdag 13 november 2019 - 20:46

Oplichters draaien voedselbanken een flinke loer.

De bedriegers doen zich voor als vrijwilligers van de voedselbank, maar de opbrengst houden ze zelf.

Schande
Daarmee belemmeren ze de échte vrijwilligers, die etenswaren inzamelen voor het goede doel. In Stein spreken ze er schande van. "Nog erger is dat het winkelend publiek ons nu ook niet meer vertrouwt", zegt Peter Dautzemberg. Met 'De Tortelduufkes' zet hij zich al vijf jaar in voor de voedselbank.

Pijn
"Vorig jaar hebben we samen voor zo'n 35.000 euro aan etenswaar en producten ingezameld voor het goede doel. We steken er veel tijd en energie in." De zin gaat Dautzemberg wel over door de praktijken van de nep-inzamelactie. "Mensen zijn wantrouwend en vragen aan ons of wij wel 'echte' vrijwilligers zijn of oplichters", merkte hij vorig weekend. "Dat doet heel veel pijn. "

Lees ook: Nep-inzamelaars actief voor Voedselbank

Legitimatie
Bij Voedselbank Limburg-Zuid is het probleem bekend. Maar ze kunnen er weinig aan doen. Pasjes of een andere vorm van legitimatie namens de voedselbank, is er niet.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen