Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijwilligers voedselbank opgelicht door bedriegers

Geplaatst opwoensdag 13 november 2019 - 20:46

Oplichters draaien voedselbanken een flinke loer.

De bedriegers doen zich voor als vrijwilligers van de voedselbank, maar de opbrengst houden ze zelf.

Schande
Daarmee belemmeren ze de ├ęchte vrijwilligers, die etenswaren inzamelen voor het goede doel. In Stein spreken ze er schande van. "Nog erger is dat het winkelend publiek ons nu ook niet meer vertrouwt", zegt Peter Dautzemberg. Met 'De Tortelduufkes' zet hij zich al vijf jaar in voor de voedselbank.

Pijn
"Vorig jaar hebben we samen voor zo'n 35.000 euro aan etenswaar en producten ingezameld voor het goede doel. We steken er veel tijd en energie in." De zin gaat Dautzemberg wel over door de praktijken van de nep-inzamelactie. "Mensen zijn wantrouwend en vragen aan ons of wij wel 'echte' vrijwilligers zijn of oplichters", merkte hij vorig weekend. "Dat doet heel veel pijn. "

Lees ook: Nep-inzamelaars actief voor Voedselbank

Legitimatie
Bij Voedselbank Limburg-Zuid is het probleem bekend. Maar ze kunnen er weinig aan doen. Pasjes of een andere vorm van legitimatie namens de voedselbank, is er niet.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen