Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijwilligers versterken dijken in Noord-Limburg

Geplaatst opzaterdag 17 juli 2021 - 9:22

Honderden vrijwilligers hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag nooddijken aangelegd in Midden- en Noord-Limburg. Het Waterschap Limburg vroeg om hulp, die ook vanuit dorpen vlak over de grens in Duitsland kwam.

Met tractoren en vrachtwagens kwam er hulp. In Arcen kwamen er zo'n 300 vrijwilligers opdagen die tot half vijf vannacht bezig geweest zijn. Ook in andere plaatsen boden veel mensen hulp aan.

Zoals in Beesel, waar vrijwilligers samen met de Duitse brandweer vrijdagnacht een dijk verhoogden:

Video: track88'

De hoogwaterpiek in Noord-Limburg wordt zaterdag in de loop van de dag in Arcen verwacht. De hoge waterstand zal tot zondag aanhouden.

Aanleg nooddijk Arcen 17 jul 2021
Foto: L1 (Tom Doesborg)
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen