Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijwilligers maken corona-ambulances schoon

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 20:23

Ruim 130 vrijwilligers hebben zich na een oproep aangemeld om ambulances schoon te maken.

Het gaat om ambulances waarin patiënten vervoerd zijn die mogelijk met het coronavirus besmet zijn.

Veel werk
Als een patiënt met coronaverschijnselen is vervoerd, moet de ambulance op een speciale manier worden schoongemaakt. Volgens Remco Van Zijl van de ambulancedienst Limburg-Noord is het schoonmaken van een ambulance veel werk voor het ambulancepersoneel. In totaal duurt het drie kwartier.

Stijging
Daarnaast is het aantal ritten fors gestegen. Dagelijks rukt de ambulancedienst zo'n tachtig keer uit. Een woordvoerder kan niet vertellen om hoeveel coronapatiënten het dan gaat, maar spreekt van 'een dynamische oplopende lijn'.

Vooralsnog worden de vrijwilligers ingezet bij de ambulanceposten in Venlo, Weert en Roermond. Iedereen kan zich aanmelden, mits ze in goede gezondheid zijn.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen