Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijwilligers hele nacht in touw voor opbouw 11devande11de

Geplaatst opmaandag 11 november 2019 - 6:52

Een groep van 26 vrijwilligers van de Sjeng Kraft Kompenei heeft de hele nacht doorgewerkt om het MECC klaar te krijgen voor de11devande11de.

Productiehoofden Rob Knubben en Bart Essers hielden er rekening mee dat het 30 uur lang alle hens aan dek zou moeten zijn.

Paar uurtjes
"Ik heb tot 15:30 uur geslapen om fit te zijn voor deze nacht", zegt Essers om 18:30 uur als de paarden van Jumping Indoor Maastricht (JIM) nog in de hal staan die vijftien uur later dienst moet doen als feestpaleis voor de11devande11de. "Met een beetje geluk kunnen we morgenvroeg als alles staat nog een paar uurtjes slapen in een hotelkamer hier tegenover, maar dat zien we dan wel weer."

Lees ook: Mega-operatie: MECC ombouwen van JIM naar 11-11

Video: L1

Geen paardengeur meer
Vier uur later zijn de stallen weg, heeft de opruimploeg van het paardenevenement overuren gedraaid en wordt er proefgedraaid met het dertig meter brede scherm dat maandag de hele dag gebruikt wordt om de feeststemming er extra in te krijgen.

Dat in het MECC alles in het teken van paarden stond de afgelopen dagen is dan al nauwelijks meer zichtbaar. En zelf de geur van paardenvijgen is grotendeels weggetrokken.

ombouwen MECC - 11 nov 2019
Foto: L1 (Guus Benders)

Carnavalssfeer
Net voor middernacht werd het vipdeck dat al voor JIM gebouwd werd, naar de juiste plek gereden. Rond 1:00 uur kon er gestart worden met de bouw van het lange buffet in het midden van de zaal. Rond de klok van 3:00 uur namen de leveranciers het over en werd de sfeer van de11devande11de langzaam zichtbaar.

De deuren voor publiek gaan om 9:30 uur open. Op L1 Radio hoor je voorafgaand aan dat moment een verslag van de laatste inspectie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen