Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijwilligers hele nacht in touw voor opbouw 11devande11de

Geplaatst opmaandag 11 november 2019 - 6:52

Een groep van 26 vrijwilligers van de Sjeng Kraft Kompenei heeft de hele nacht doorgewerkt om het MECC klaar te krijgen voor de11devande11de.

Productiehoofden Rob Knubben en Bart Essers hielden er rekening mee dat het 30 uur lang alle hens aan dek zou moeten zijn.

Paar uurtjes
"Ik heb tot 15:30 uur geslapen om fit te zijn voor deze nacht", zegt Essers om 18:30 uur als de paarden van Jumping Indoor Maastricht (JIM) nog in de hal staan die vijftien uur later dienst moet doen als feestpaleis voor de11devande11de. "Met een beetje geluk kunnen we morgenvroeg als alles staat nog een paar uurtjes slapen in een hotelkamer hier tegenover, maar dat zien we dan wel weer."

Lees ook: Mega-operatie: MECC ombouwen van JIM naar 11-11

Video: L1

Geen paardengeur meer
Vier uur later zijn de stallen weg, heeft de opruimploeg van het paardenevenement overuren gedraaid en wordt er proefgedraaid met het dertig meter brede scherm dat maandag de hele dag gebruikt wordt om de feeststemming er extra in te krijgen.

Dat in het MECC alles in het teken van paarden stond de afgelopen dagen is dan al nauwelijks meer zichtbaar. En zelf de geur van paardenvijgen is grotendeels weggetrokken.

Foto: L1 (Guus Benders)

Carnavalssfeer
Net voor middernacht werd het vipdeck dat al voor JIM gebouwd werd, naar de juiste plek gereden. Rond 1:00 uur kon er gestart worden met de bouw van het lange buffet in het midden van de zaal. Rond de klok van 3:00 uur namen de leveranciers het over en werd de sfeer van de11devande11de langzaam zichtbaar.

De deuren voor publiek gaan om 9:30 uur open. Op L1 Radio hoor je voorafgaand aan dat moment een verslag van de laatste inspectie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen