Overslaan en naar de inhoud gaan

'Vrijwilliger Slachtofferhulp pleegde ontucht met klant'

Geplaatst opmaandag 20 november 2017 - 5:58

Een 64-jarige man uit Landgraaf wordt vervolgd omdat hij als vrijwilliger bij Slachtofferhulp Nederland ontucht zou hebben gepleegd met een vrouwelijke klant uit Heerlen.

Dat melden bronnen aan De Limburger.

Slachtoffer
De Heerlense vrouw had contact met Slachtofferhulp, omdat ze eerder slachtoffer was van een zedendelict. De vrijwilliger hielp haar volgens de krant met advies, bijstand en bij het invullen van formulieren.

Volgens de vrouw heeft de hulpverlener in mei 2016 tweemaal ontucht met haar gepleegd, in haar woning in Heerlen.

Op non-actief
Slachtofferhulp Nederland bevestigt de aanklacht in De Limburger. "Het klopt dat het OM een oud-vrijwilliger het plegen van ontucht met een cliënt ten laste heeft gelegd." De organisatie nam de klacht naar eigen zeggen direct serieus. "Op het moment dat Slachtofferhulp Nederland werd geïnformeerd over deze verdenking, is de betreffende medewerker onmiddellijk op non-actief gezet. De medewerker heeft vervolgens de organisatie vrijwillig verlaten."

De zaak dient op 1 december voor de rechtbank in Maastricht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen