Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijthofconcerten Rieu leveren stad jaarlijks 30 miljoen op

Geplaatst opwoensdag 3 juli 2019 - 17:22

De Vrijthofconcerten van André Rieu leveren de stad kapitalen op. Vorig jaar heeft de concertreeks van de stehgeiger de stad in totaal 30.145.000 euro opgeleverd.

Dat blijkt uit een onderzoek van Zuyd Hogeschool en André Rieu Productions dat in opdracht van de gemeente Maastricht is gedaan.

Miljoenen
Uit het onderzoek blijkt dat de Vrijthofconcerten vorig jaar 152.900 bezoekers naar het plein en omliggende terrassen hebben gelokt. De helft van de bezoekers komt uit Nederland. De rest komt voornamelijk uit Duitsland, Groot-Brittannië en België. Per concertreeks laten de bezoekers in totaal 29,6 miljoen achter in de stad. Van dat bedrag wordt tien miljoen in hotels en accommodaties verdiend en ruim acht miljoen in winkels, horeca en andere dagbestedingen. De rest bestaat uit inkomsten uit kaart- en arrangementenverkoop.

Profijt
En niet alleen hotels profiteren van de zomer-concerten van de Maastrichtse violist. Schoonmaakbedrijven, taxi’s en restaurants uit heel Limburg en de Euregio spinnen er flink garen bij. Hotels tot in Eindhoven zijn volgeboekt met gasten die de concerten van Rieu bezoeken.

Lees ook: Village People surprise-act Vrijthofconcerten André Rieu

Geen verlof
In de maand juli worden alle verloven in de hotels ingetrokken. De werknemers werken zes dagen per week, maar daar redden ze het nog niet mee. Om al het werk te doen, worden koks en hotelmedewerkers uit andere delen van het land en zelfs buitenland geleend.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen