Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijthofconcerten Rieu leveren stad jaarlijks 30 miljoen op

Geplaatst opwoensdag 3 juli 2019 - 17:22

De Vrijthofconcerten van André Rieu leveren de stad kapitalen op. Vorig jaar heeft de concertreeks van de stehgeiger de stad in totaal 30.145.000 euro opgeleverd.

Dat blijkt uit een onderzoek van Zuyd Hogeschool en André Rieu Productions dat in opdracht van de gemeente Maastricht is gedaan.

Miljoenen
Uit het onderzoek blijkt dat de Vrijthofconcerten vorig jaar 152.900 bezoekers naar het plein en omliggende terrassen hebben gelokt. De helft van de bezoekers komt uit Nederland. De rest komt voornamelijk uit Duitsland, Groot-Brittannië en België. Per concertreeks laten de bezoekers in totaal 29,6 miljoen achter in de stad. Van dat bedrag wordt tien miljoen in hotels en accommodaties verdiend en ruim acht miljoen in winkels, horeca en andere dagbestedingen. De rest bestaat uit inkomsten uit kaart- en arrangementenverkoop.

Profijt
En niet alleen hotels profiteren van de zomer-concerten van de Maastrichtse violist. Schoonmaakbedrijven, taxi’s en restaurants uit heel Limburg en de Euregio spinnen er flink garen bij. Hotels tot in Eindhoven zijn volgeboekt met gasten die de concerten van Rieu bezoeken.

Lees ook: Village People surprise-act Vrijthofconcerten André Rieu

Geen verlof
In de maand juli worden alle verloven in de hotels ingetrokken. De werknemers werken zes dagen per week, maar daar redden ze het nog niet mee. Om al het werk te doen, worden koks en hotelmedewerkers uit andere delen van het land en zelfs buitenland geleend.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen