Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vrijspraak voor vermeende afperser van Venraynaar

Geplaatst opdinsdag 10 november 2015 - 15:42

Volgens de rechtbank in Roermond is onvoldoende bewezen dat de 25-jarige Burak D. uit Arnhem een man uit Venray heeft afgeperst.

D. is daarom vrijgesproken. De Venraynaar deed in juli aangifte bij de politie omdat hij D. 5600 euro moest betalen om te voorkomen dat zijn vrouw ingelicht zou worden over een gepland prostitueebezoek.

Verband
Volgens de rechters is niet te herleiden dat de man daadwerkelijk heeft betaald. In de in beslag genomen telefoon van D. staan via het systeem Paysafe ontvangen betalingen. De rechtbank stelt echter dat er een verband tussen de vermeende betalingen van de Venraynaar en de gegevens die in de telefoon ontbreken. Ook voor de aangifte van de man ontving D. betalingen via Paysafe.

Geraffineerde manier
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste achttien maanden cel tegen D. omdat hij zijn slachtoffer op een geraffineerde manier zou hebben afgeperst en zichzelf onrechtmatig zou hebben verrijkt. Hij werd op 13 juli bij de Action in Venray gearresteerd toen hij een betalingsafspraak had met de man die aangifte deed.

Geen uitweg
De Venraynaar bestelde in mei een prostituee op de website www.speurders.nl. Na betaling zou hij de dame ontmoeten. Dit bleef echter uit. Volgens de man betaalde hij daarna tot begin juli 5600 euro aan D. omdat hij dreigde zijn vrouw in te lichten. De Venraynaar deed aangifte omdat hij geen uitweg uit de situatie meer zag.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Venraynaar betaalt om prostitueebezoek te verhullen
Stanley Z. in hoger beroep tegen celstraf van acht jaar
Eis: vier jaar celstraf voor overval op bejaarde vrouw
Verdachte naar Pieter Baan Centrum voor onderzoek
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen