Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijspraak voor vermeende afperser van Venraynaar

Geplaatst opdinsdag 10 november 2015 - 15:42

Volgens de rechtbank in Roermond is onvoldoende bewezen dat de 25-jarige Burak D. uit Arnhem een man uit Venray heeft afgeperst.

D. is daarom vrijgesproken. De Venraynaar deed in juli aangifte bij de politie omdat hij D. 5600 euro moest betalen om te voorkomen dat zijn vrouw ingelicht zou worden over een gepland prostitueebezoek.

Verband
Volgens de rechters is niet te herleiden dat de man daadwerkelijk heeft betaald. In de in beslag genomen telefoon van D. staan via het systeem Paysafe ontvangen betalingen. De rechtbank stelt echter dat er een verband tussen de vermeende betalingen van de Venraynaar en de gegevens die in de telefoon ontbreken. Ook voor de aangifte van de man ontving D. betalingen via Paysafe.

Geraffineerde manier
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste achttien maanden cel tegen D. omdat hij zijn slachtoffer op een geraffineerde manier zou hebben afgeperst en zichzelf onrechtmatig zou hebben verrijkt. Hij werd op 13 juli bij de Action in Venray gearresteerd toen hij een betalingsafspraak had met de man die aangifte deed.

Geen uitweg
De Venraynaar bestelde in mei een prostituee op de website www.speurders.nl. Na betaling zou hij de dame ontmoeten. Dit bleef echter uit. Volgens de man betaalde hij daarna tot begin juli 5600 euro aan D. omdat hij dreigde zijn vrouw in te lichten. De Venraynaar deed aangifte omdat hij geen uitweg uit de situatie meer zag.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Venraynaar betaalt om prostitueebezoek te verhullen
Stanley Z. in hoger beroep tegen celstraf van acht jaar
Eis: vier jaar celstraf voor overval op bejaarde vrouw
Verdachte naar Pieter Baan Centrum voor onderzoek
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen