Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vrijspraak voor vermeende afperser van Venraynaar

Geplaatst opdinsdag 10 november 2015 - 15:42

Volgens de rechtbank in Roermond is onvoldoende bewezen dat de 25-jarige Burak D. uit Arnhem een man uit Venray heeft afgeperst.

D. is daarom vrijgesproken. De Venraynaar deed in juli aangifte bij de politie omdat hij D. 5600 euro moest betalen om te voorkomen dat zijn vrouw ingelicht zou worden over een gepland prostitueebezoek.

Verband
Volgens de rechters is niet te herleiden dat de man daadwerkelijk heeft betaald. In de in beslag genomen telefoon van D. staan via het systeem Paysafe ontvangen betalingen. De rechtbank stelt echter dat er een verband tussen de vermeende betalingen van de Venraynaar en de gegevens die in de telefoon ontbreken. Ook voor de aangifte van de man ontving D. betalingen via Paysafe.

Geraffineerde manier
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste achttien maanden cel tegen D. omdat hij zijn slachtoffer op een geraffineerde manier zou hebben afgeperst en zichzelf onrechtmatig zou hebben verrijkt. Hij werd op 13 juli bij de Action in Venray gearresteerd toen hij een betalingsafspraak had met de man die aangifte deed.

Geen uitweg
De Venraynaar bestelde in mei een prostituee op de website www.speurders.nl. Na betaling zou hij de dame ontmoeten. Dit bleef echter uit. Volgens de man betaalde hij daarna tot begin juli 5600 euro aan D. omdat hij dreigde zijn vrouw in te lichten. De Venraynaar deed aangifte omdat hij geen uitweg uit de situatie meer zag.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Venraynaar betaalt om prostitueebezoek te verhullen
Stanley Z. in hoger beroep tegen celstraf van acht jaar
Eis: vier jaar celstraf voor overval op bejaarde vrouw
Verdachte naar Pieter Baan Centrum voor onderzoek
Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen