Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijspraak voor hoofdverdachte havenbrand Herten

Geplaatst opdonderdag 23 januari 2020 - 14:03

De rechtbank in Roermond heeft donderdag de 32-jarige Wim R. uit Maastricht vrijgesproken. Hij werd aanvankelijk verdacht van het in brand steken van een boot in de haven van Herten.

Op 6 december 2014 gingen uiteindelijk vier boten op de jachtwerf in vlammen op.

Geen bewijs
Volgens het Openbaar Ministerie (OM) en de advocaat van de verdachte is er geen bewijs dat de man bij de brand betrokken was. De rechtbank gaat daarin mee.

De man was eerder al voor dezelfde verdenking aangehouden, maar de rechtbank liet hem in september 2015 gaan omdat er geen reden was hem langer vast te houden. Hij zat tot dat moment al 66 dagen in voorarrest.

Havenbranden
De brand in de jachtwerf in Herten ging vooraf aan drie andere havenbranden eind 2014 en begin 2015, in Ohé en Laak, Roermond en Wessem. Voor de brand in Ohé en Laak zijn inmiddels twee mannen veroordeeld en een derde is vrijgesproken. In deze zaak dient nog een hoger beroep.

Lees ook: Hoofdverdachte havenbrand hoeft niet cel in

Nooit opgehelderd
De havenbranden in Herten, Wessem en Roermond zijn nooit opgehelderd. In Roermond werd door de brand asbest verspreid over een groot deel van de stad. De schade liep in de miljoenen.

ANP-330625225
Bij de havenbrand in 2015 gingen veertien boten verloren.
Foto: ANP
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen