Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijspraak voor belediging Turkse president Erdogan

Geplaatst opvrijdag 22 februari 2019 - 15:28

Een 64-jarige man uit Sittard is vrijgesproken in de rechtszaak over belediging van de Turkse president Erdogan. Dat heeft de rechtbank in Den Haag besloten.

Volgens de rechtbank was er geen bewijs dat deze Jacobus G. beledigende mailtjes over de Turkse president heeft gestuurd naar de Turkse ambassade.

Beledigende teksten
Het is volgens de rechter duidelijk dat de beledigende teksten zijn verstuurd vanaf de computer van Jacobus, maar er kan niet worden bewezen dat de man deze teksten zelf heeft verstuurd. De Sittardenaar heeft altijd ontkend dat hij verantwoordelijk is voor de mailtjes. "Ik ben niet de enige geweest die op mijn computer zat", zei de man twee weken geleden tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak. "De computer stond in mijn kamer en ik kon niet altijd zien wie aan de computer zat, bijvoorbeeld tijdens feestjes of ander bezoek."

Geen bewijs
Het Openbaar Minsterie eiste twee weken geleden vrijspraak. "Het bewijs dat er beledigende teksten zijn verstuurd vanaf zijn computer is duidelijk. Maar het bewijs dat deze man die ook echt heeft verstuurd, heb ik niet", zei de officier van justitie tijdens de zitting in Den Haag.

Lees ook: Officier eist vrijspraak voor beledigen Erdogan

Geen beoordeling
De rechtbank kan op basis van de verklaring van Jacobus G. niet vaststellen dat de man de berichten heeft verstuurd. Hierdoor kwam de rechtbank niet toe aan de inhoudelijke beoordeling van de mails en wordt de man vrijgesproken van belediging van een bevriend staatshoofd.

Hitler en zwijn
In de mails werd de Turkse president Erdogan vergeleken met Adolf Hitler. Ook werd hij een zwijn en geitenneuker genoemd.

Lees ook: 'Erdogan is Hitler', Sittardenaar voor de rechter

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen