Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijspraak in Valkenburgse zedenzaak

Geplaatst opdonderdag 16 juli 2015 - 13:39

In de Valkenburgse zedenzaak is een 55-jarige man vrijgesproken. Er is onvoldoende bewijs volgens de rechtbank.

Dat hij niet zoals alle andere verdachten in de zedenzaak twee weken hoefde te wachten op het vonnis, is omdat zijn geestelijke toestand dermate zwak is, dat de rechtbank verwacht dat hij veertien dagen in onzekerheid niet trekt.

Eis: één jaar cel
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste één jaar cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk, en begeleiding door de reclassering. Oorspronkelijk was het plan om een jaar onvoorwaardelijk te vragen, maar gezien de toestand van de man, paste het OM de eis ter plekke aan.

Tranen en trillen
De man - zelf aanwezig in de zaal - barstte direct bij aanvang van de behandeling van zijn zaak in tranen uit en zijn benen trilden onophoudelijk. Hij beleefde een traumatische jeugd. Hij is bij het meisje geweest, heeft ook betaald, maar zegt geen seks te hebben gehad met haar. De advocaat van de man zegt dat zijn cliënt geen enkele seksuele opwinding voelde bij het zien 'Kimberly' (haar werknaam) en vroeg dan ook om vrijspraak. Toen die er ook kwam, stroomden de tranen opnieuw.

Lees ook: Wie zijn de verdachten in de Valkenburgse zedenzaak?

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Straffen tot één jaar geëist in Valkenburgse zedenzaak
Zieke verdachte zedenzaak Valkenburg krijgt uitstel
Ouders eisen duizenden euro's in Valkenburgse zedenzaak
Celstraf en beroepsverbod geëist in zedenzaak
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen