Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijspraak in Valkenburgse zedenzaak

Geplaatst opdonderdag 16 juli 2015 - 13:39

In de Valkenburgse zedenzaak is een 55-jarige man vrijgesproken. Er is onvoldoende bewijs volgens de rechtbank.

Dat hij niet zoals alle andere verdachten in de zedenzaak twee weken hoefde te wachten op het vonnis, is omdat zijn geestelijke toestand dermate zwak is, dat de rechtbank verwacht dat hij veertien dagen in onzekerheid niet trekt.

Eis: één jaar cel
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste één jaar cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk, en begeleiding door de reclassering. Oorspronkelijk was het plan om een jaar onvoorwaardelijk te vragen, maar gezien de toestand van de man, paste het OM de eis ter plekke aan.

Tranen en trillen
De man - zelf aanwezig in de zaal - barstte direct bij aanvang van de behandeling van zijn zaak in tranen uit en zijn benen trilden onophoudelijk. Hij beleefde een traumatische jeugd. Hij is bij het meisje geweest, heeft ook betaald, maar zegt geen seks te hebben gehad met haar. De advocaat van de man zegt dat zijn cliënt geen enkele seksuele opwinding voelde bij het zien 'Kimberly' (haar werknaam) en vroeg dan ook om vrijspraak. Toen die er ook kwam, stroomden de tranen opnieuw.

Lees ook: Wie zijn de verdachten in de Valkenburgse zedenzaak?

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Straffen tot één jaar geëist in Valkenburgse zedenzaak
Zieke verdachte zedenzaak Valkenburg krijgt uitstel
Ouders eisen duizenden euro's in Valkenburgse zedenzaak
Celstraf en beroepsverbod geëist in zedenzaak
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen