Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijspraak in Valkenburgse zedenzaak

Geplaatst opdonderdag 16 juli 2015 - 13:39

In de Valkenburgse zedenzaak is een 55-jarige man vrijgesproken. Er is onvoldoende bewijs volgens de rechtbank.

Dat hij niet zoals alle andere verdachten in de zedenzaak twee weken hoefde te wachten op het vonnis, is omdat zijn geestelijke toestand dermate zwak is, dat de rechtbank verwacht dat hij veertien dagen in onzekerheid niet trekt.

Eis: één jaar cel
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste één jaar cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk, en begeleiding door de reclassering. Oorspronkelijk was het plan om een jaar onvoorwaardelijk te vragen, maar gezien de toestand van de man, paste het OM de eis ter plekke aan.

Tranen en trillen
De man - zelf aanwezig in de zaal - barstte direct bij aanvang van de behandeling van zijn zaak in tranen uit en zijn benen trilden onophoudelijk. Hij beleefde een traumatische jeugd. Hij is bij het meisje geweest, heeft ook betaald, maar zegt geen seks te hebben gehad met haar. De advocaat van de man zegt dat zijn cliënt geen enkele seksuele opwinding voelde bij het zien 'Kimberly' (haar werknaam) en vroeg dan ook om vrijspraak. Toen die er ook kwam, stroomden de tranen opnieuw.

Lees ook: Wie zijn de verdachten in de Valkenburgse zedenzaak?

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Straffen tot één jaar geëist in Valkenburgse zedenzaak
Zieke verdachte zedenzaak Valkenburg krijgt uitstel
Ouders eisen duizenden euro's in Valkenburgse zedenzaak
Wie zijn de verdachten in de Valkenburgse zedenzaak?
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen