Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijetijdsbranche werpt blik op anderhalvemetersamenleving

Geplaatst opwoensdag 15 april 2020 - 6:00

Hoewel het nog koffiedik kijken is hoe een 'anderhalvemetersamenleving' er concreet uitziet, denken theaters, bioscopen en horecagelegenheden daar toch al wel over na.

Als het betekent dat mensen anderhalve meter bij elkaar vandaan moeten blijven, heeft dat grote gevolgen voor bijvoorbeeld Parkstad Limburg Theaters.

"We hebben berekend dat we in dat geval van de 1100 stoelen in de grote zaal in Heerlen er maar 200 kunnen gebruiken", licht directeur Bas Schoonderwoerd toe. Parkstad Limburg Theaters (PLT) bestaat uit meerdere zalen in Heerlen en Kerkrade.

Vouchers
PLT houdt de zalen tot minstens 1 juni gesloten. Of de schouwburg daarna open kan, hangt af van maatregelen van het kabinet. De financiƫle gevolgen zijn volgens Schoonderwoerd groot: tot 1 juni loopt PLT sowieso een bedrag van drie miljoen euro aan inkomsten mis. "We hopen dat bezoekers zoveel mogelijk vouchers gebruiken en niet hun geld terugvragen." Vouchers geven recht op voorstellingsbezoek en het voorkomt dat theaters nu massaal geld moeten terugstorten naar kopers van kaartjes voor optredens die vanwege de coronacrisis zijn geannuleerd.

Horecaondernemers
Ook horecaondernemers zijn bezig met de anderhalvemetersamenleving, weet Christian Feijen. Hij is de regiovoorzitter van Koninklijke Horeca Nederland. "Maar niemand weet op dit moment waar die aan toe is, dus het is veel speculeren." Volgens hem gaan horecaondernemers ervan uit dat zij straks onder voorwaarden weer open mogen. Al zijn er volgens Feijen wel veel zorgen, met name bij de kleinere zaken. "Die kunnen nauwelijks aan de voorwaarde van een anderhalve meter afstand voldoen."

Richtlijnen
Feijen hoopt binnenkort meer duidelijkheid te kunnen geven aan de Limburgse horecaondernemers. Hij vertelt dat de landelijke koepelorganisatie snel met richtlijnen komt voor de Nederlandse horeca.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen