Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijdag besluit over vasthouden verdachte Pinkpopdrama

Geplaatst opdonderdag 21 juni 2018 - 15:54

Het wordt vrijdag duidelijk of de 34-jarige Heerlenaar die vastzit voor de dodelijke aanrijding bij het Pinkpop-terrein langer in de cel moet blijven.

Justitie verwacht vrijdag de uitkomsten te hebben van het technisch onderzoek naar het incident. Nadat die resultaten er zijn, wordt besloten of aan de rechter wordt gevraagd om de man langer vast te houden.

De verdachte ging er na het ongeluk vandoor. Justitie zei maandag dat hij wordt verdacht van doodslag en poging tot doodslag. De rechter-commissaris oordeelde donderdag dat de verdachte terecht al drie dagen wordt vastgehouden.

Slachtoffers
Bij de aanrijding, maandagochtend even na 04:00 uur vlakbij de toegang tot een van de festivalcampings, kwam een 35-jarige Heerlenaar om het leven. De drie andere slachtoffers zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De slachtoffers zaten met een groepje van ongeveer tien man op en langs de Mensheggerweg.

Volgens Pinkpopbaas Jan Smeets was die weg pas enkele minuten eerder vrijgegeven voor het verkeer.

Lees ook: Dit is wat we tot nu toe weten over het Pinkpopdrama

Voertuig
De man meldde zichzelf maandagmorgen bij de politie in Amsterdam, uren na het drama. Het bestelbusje waarmee de festivalgangers werden aangereden en waarmee de Heerlenaar vervolgens op de vlucht sloeg, had hij eerder die ochtend geparkeerd in de Heerlense wijk Heerlerheide.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen