Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijdag besluit over vasthouden verdachte Pinkpopdrama

Geplaatst opdonderdag 21 juni 2018 - 15:54

Het wordt vrijdag duidelijk of de 34-jarige Heerlenaar die vastzit voor de dodelijke aanrijding bij het Pinkpop-terrein langer in de cel moet blijven.

Justitie verwacht vrijdag de uitkomsten te hebben van het technisch onderzoek naar het incident. Nadat die resultaten er zijn, wordt besloten of aan de rechter wordt gevraagd om de man langer vast te houden.

De verdachte ging er na het ongeluk vandoor. Justitie zei maandag dat hij wordt verdacht van doodslag en poging tot doodslag. De rechter-commissaris oordeelde donderdag dat de verdachte terecht al drie dagen wordt vastgehouden.

Slachtoffers
Bij de aanrijding, maandagochtend even na 04:00 uur vlakbij de toegang tot een van de festivalcampings, kwam een 35-jarige Heerlenaar om het leven. De drie andere slachtoffers zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De slachtoffers zaten met een groepje van ongeveer tien man op en langs de Mensheggerweg.

Volgens Pinkpopbaas Jan Smeets was die weg pas enkele minuten eerder vrijgegeven voor het verkeer.

Lees ook: Dit is wat we tot nu toe weten over het Pinkpopdrama

Voertuig
De man meldde zichzelf maandagmorgen bij de politie in Amsterdam, uren na het drama. Het bestelbusje waarmee de festivalgangers werden aangereden en waarmee de Heerlenaar vervolgens op de vlucht sloeg, had hij eerder die ochtend geparkeerd in de Heerlense wijk Heerlerheide.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen