Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vrijdag begonnen met nieuwe wolkbreuken

Geplaatst opvrijdag 24 juni 2016 - 6:14

Opnieuw hebben delen van Limburg vrijdagochtend vroeg last gehad van hevig noodweer.

Rond 5:30 uur trok in het gebied tussen Roermond en Echt een enorme onweersbui over. Er was nog weinig verkeer op de weg, maar meerdere automobilisten op de A73 en A2 zetten hun wagen aan de kant, zo hard ging het tekeer. Op de A2 bij Roosteren kwam een boom op de weg terecht, waardoor twee rijstoken tijdelijk dicht waren.

Wateroverlast
Na de wolkbreuken van donderdagavond in vrijwel de hele provincie, ontstond vrijdagochtend dus opnieuw wateroverlast op verschillende plekken.

Treinverkeer
Als gevolg van het noodweer zijn er ook veel problemen op het spoor in Limburg.

Lees ook: Veel problemen op het spoor in Limburg

Boom en lichtmast gesneuveld aan de Contelmostraat in Ohé en Laak.
Foto: Marcel Wensveen

Opruimen
Vrijdagochtend is ook het grote opruimen begonnen van bomen en takken die her en der de weg blokkeren. Met grote kans dat later op de vrijdag de opruimploegen de gemeenten en andere wegbeheerders opnieuw moeten uitrukken.

Fotoserie bij De Limburger
Bij De Limburger zie je een fotoserie over het noodweer van donderdagavond en vrijdagochtend, en de gevolgen daarvan.

Echt, vrijdagochtend rond 6:00 uur. Opnieuw veel water.
Foto: Hen van Wegberg

Meer onweer verwacht
Weerbureau Meteo Limburg verwacht vrijdagmiddag- of avond weer onweersbuien. Die trekken vanuit het zuidwesten over Limburg, maar zijn niet meer zo zwaar als die van donderdagavond en de vroege vrijdagochtend. Lees de uitgebreide weersverwachting op onze weerpagina.

Hagel als golfballen
De hele donderdagavond had de provincie veel last van het noodweer. Op veel plaatsen kon het verkeer niet verder door water op de wegen. Hier en daar vielen hagelstenen als golfballen uit de lucht. Lees en bekijk hier nog even wat er donderdagavond gebeurde.

Ontwortelde boom in Oostrum.
Foto: Niek Huggers

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Noodweer teistert Limburg opnieuw
Noodweer zet gemeentehuis Venray blank
Straten blank, verkeer stil door noodweer Zuid-Limburg
Foto's: Limburg neemt schade op van regen, wind en hagel
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen