Overslaan en naar de inhoud gaan

'Vrij met carnaval is zaak tussen werkgever en personeel'

Geplaatst opmaandag 15 januari 2018 - 15:18

Het Limburgse Tweede Kamerlid Martijn van Helvert zou het fantastisch vinden wanneer carnavalsmaandag en -dinsdag officiële vrije dagen worden.

"Wel is moeten werkgevers en werknemers hierover beslissen en niet de politiek", vindt van Helvert.

Bavaria
Ex-PSV-voetballer
Björn van der Doelen en biermerk Bavaria zijn een petitie begonnen om van de twee doordeweekse carnavalsdagen officiële feestdagen te maken, zodat het vrije dagen zijn. De petitie is sinds zaterdagavond open. Maandagmiddag hadden meer dan twintigduizend mensen de petitie al ondertekend. Bij meer dan 40.000 handtekeningen wordt het onderwerp op de politieke agenda geplaatst. De petitie is inmiddels bijna 100.000 keer ondertekend.

Carnavalswagenconcours
"Voor mij zou het zeker goed uitkomen want op carnavalsdinsdag moet ik gewoon in de Tweede Kamer zijn. En ik ben ambassadeur van het Limburgs carnavalswagenconcours. Ik kan er zelf dus niet eens bij zijn", zegt Van Helvert in een reactie op de plannen uit Brabant.

Hollanders
Van Helvert vindt wel dat het iets is tussen werkgevers en werknemers. "Als de politiek vanuit haar ivoren toren daarover zou moeten beslissen, worden veel mensen boos denk ik. Pas als werkgevers en werknemers er niet uitkomen kan de politiek een beslissing nemen. Maar dan moet ik wel hun meningen goed gehoord hebben. Bovendien moeten we ons afvragen of wel blij moeten zijn wanneer al die Hollanders in boerenkiel naar het Zuiden komen om het op een zuipen te zetten. Dat is toch een verkeerde voorstelling van carnaval."

Gedeputeerde van Cultuur, Ger Koopmans, is het met Van Helvert eens dat dit een kwestie is die onderling geregeld moet worden tussen werkgevers en werknemers.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen