Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrij baan voor grote grazers Maasvallei door diefstal

Geplaatst opzondag 22 juli 2018 - 9:38

Door een brutale diefstal kunnen de konikpaarden en gallowayrunderen die grazen in het Grensmaasgebied bij Meers nu ongehinderd het natuurgebied verlaten.

Van een van de toegangspoortjes naar het terrein is het hang- en sluitwerk gestolen, meldt lokale nieuwspagina Meers op Facebook. De scharnieren en grendels zijn domweg van het houten poortje geschroefd en meegenomen. Het poortje zelf is achteloos tegen het hek achtergelaten.

Autobanden
Het poortje is deel van de afrastering rond natuurgebied Maasvallei, waar tot voor kort de Maas werd ontgrind en uitgebaggerd voor het Grensmaas-project. Het is niet voor het eerst dat de omheining wordt vernield, want eerder werd er al een compleet poortje gestolen. Ook zijn er in het natuurgebied zelf onlangs nog autobanden gedumpt.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen