Overslaan en naar de inhoud gaan

Vriendenteam verrast medespeler uit Noord-Macedonië

Geplaatst opmaandag 21 juni 2021 - 22:59

'Het derde' van VVV'03 uit Venlo bracht een verrassingsbezoek aan hun medespeler met Noord-Macedonische roots, Alexander Jovanoski. Samen keken de spelers naar de interland, die door Oranje gewonnen werd, omdat voetbal nu eenmaal verbroedert.

Het hele team draagt een oranje shirt met 'Jovanoski' op de rug. Met 14 kratten bier en het shirtje dat speciaal voor de gelegenheid is gemaakt, had het een scene uit de Nederlandse tv-serie All Stars kunnen zijn. Maar in een vriendenteam is voetbal niet het belangrijkste.

Zeldzaam
Het was aanvoerder Boy van den Ham die met het idee kwam dat door de rest van het voetbalteam al snel werd omarmd. "Mooi toch? We voetballen al meer dan tien jaar samen. Een wedstrijd tegen Noord-Macedonië op een EK is zo zeldzaam dat we wel iets moesten organiseren. Ook al wist Alexander er niets van."

Van bouwvakker tot makelaar
Met kratten bier melden de voetballers zich bij de woning van hun teamgenoot. Enigszins verbouwereerd ontvangt Jovanoski z'n clubgenoten en verontschuldigt zich dat hij niet genoeg drank in huis heeft voor al deze onverwachte gasten. "Dit is fantastisch en het wordt hoe dan ook een feest, wat de uitslag ook mag zijn. Sinds ik in Nederland ben, voetbal ik bij deze club. Na tien jaar niet gespeeld te hebben kon ik weer terugkomen. Iedereen heeft een andere achtergrond. Van bouwvakker tot makelaar. Het maakt niet uit. We doen het voor elkaar. Dit is meer dan voetbal", aldus Jovanoski.

Eindstand
De wedstrijd eindigt in een 3-0 overwinning voor Nederland. De eindstand voor de Noord-Macedonische rechtsachter van 'het derde' is wat hem betreft een overwinning voor iedereen. "Helemaal goed deze avond. Wel jammer dat we niet gescoord hebben."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen