Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrienden zochten in Vogezen naar Jos Brech

Geplaatst opwoensdag 22 augustus 2018 - 13:42

De man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, Jos Brech, wordt sinds 20 februari vermist.

Hij verbleef in het chalet Old Crow in de Franse Vogezen, middenin een bos, waarvan hij beheerder was.

Facebook
Uit Facebookberichten blijkt dat vrienden van de 55-jarige Brech uitgebreid naar hem hebben gezocht en daarbij ook honden hebben ingezet.

Lees ook: Verdachte zaak Nicky Verstappen: wie is Jos Brech?

Buschcraft
Brech, die overlevingstechnieken beheerst, zou zijn vertrokken zonder mobiele telefoon, maar met een gps-ontvanger. Het was in die periode extreem koud in het gebied. Volgens zijn vrienden kent hij de omgeving in de Vogezen goed en weet hij waar er hutten en grotten in dat gebied in Oost-Frankrijk zijn.

Lees ook: Mega dna-onderzoek in zaak Nicky Verstappen levert match op

Verlaten dorpen
De bushcraftvrienden suggereren op Facebook dat Brech naar Duitsland is gelopen of naar Spanje is gereisd. Uit computergegevens blijkt dat hij heeft gezocht naar verlaten dorpen in Spanje. Hij heeft sinds februari niet meer gepind.

Lees ook: Internationaal opsporingsbevel naar Jos Brech in zaak Nicky

In het bericht staat dat de moeder van Brech, bij wie hij in Simpelveld woonde, in april is overleden. Ze was al ernstig ziek toen hij verdween.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen