Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vrienden zochten in Vogezen naar Jos Brech

Geplaatst opwoensdag 22 augustus 2018 - 13:42

De man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, Jos Brech, wordt sinds 20 februari vermist.

Hij verbleef in het chalet Old Crow in de Franse Vogezen, middenin een bos, waarvan hij beheerder was.

Facebook
Uit Facebookberichten blijkt dat vrienden van de 55-jarige Brech uitgebreid naar hem hebben gezocht en daarbij ook honden hebben ingezet.

Lees ook: Verdachte zaak Nicky Verstappen: wie is Jos Brech?

Buschcraft
Brech, die overlevingstechnieken beheerst, zou zijn vertrokken zonder mobiele telefoon, maar met een gps-ontvanger. Het was in die periode extreem koud in het gebied. Volgens zijn vrienden kent hij de omgeving in de Vogezen goed en weet hij waar er hutten en grotten in dat gebied in Oost-Frankrijk zijn.

Lees ook: Mega dna-onderzoek in zaak Nicky Verstappen levert match op

Verlaten dorpen
De bushcraftvrienden suggereren op Facebook dat Brech naar Duitsland is gelopen of naar Spanje is gereisd. Uit computergegevens blijkt dat hij heeft gezocht naar verlaten dorpen in Spanje. Hij heeft sinds februari niet meer gepind.

Lees ook: Internationaal opsporingsbevel naar Jos Brech in zaak Nicky

In het bericht staat dat de moeder van Brech, bij wie hij in Simpelveld woonde, in april is overleden. Ze was al ernstig ziek toen hij verdween.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen