Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrienden vinden eigenaar van aangespoelde boot in Beesel

Geplaatst opzaterdag 31 juli 2021 - 13:10

Een vriendgroep uit Beesel vond een door het hoogwater aangespoelde boot. De 18-jarige jongens sjouwden het gevaarte over water en land om het terug te geven aan de eigenaar. En die hebben ze nu gevonden.

De zeilboot heeft een Duitse eigenaar en ligt normaal gesproken in jachthaven Hatenboer in Roermond. Het hoogwater heeft de boot meegenomen tot in de dode Maasarm bij Rijkel. Daar troffen de jongens het vaartuig aan op een klein eilandje midden in het water.

Lees ook: Jongens bergen aangespoelde boot in Beesel: eigenaar gezocht

Media-aandacht
Nadat ze de boot hadden veiliggesteld, plaatsten ze een oproep op Facebook om de eigenaar te vinden. Na media-aandacht voor de actie van afgelopen woensdag werd het bericht massaal gedeeld. “Toen ik laatst keek stond de teller op 3000 deelacties. Nu op meer dan 5000”, reageert Martin Simons, een van de vrienden. Het duurde dan ook niet lang voordat de eigenaar was gevonden.

Dankbaar
"Hij stuurde ons een berichtje via Whatsapp. Hij bedankte ons heel erg voor al het werk dat we hadden verricht. Hij was ook erg verrast over de goede staat waarin zijn zeilboot nog verkeerde”, vertelt Martin. De eigenaar komt zijn zeilboot vrijdag ophalen bij de jongens.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen