Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vrienden rennen marathon voor verongelukte Julie

Geplaatst opmaandag 21 januari 2019 - 18:50

Vrienden en 40 medewerkers van het Zuyderland gaan de marathon van Rotterdam rennen voor de verongelukte 20-jarige Julie Hoofwijk uit Sittard.

"Julie's laatste wens was om donor te worden, maar die is nooit in vervulling gegaan", vertelt Annelieke Kropman, een vriendin van Julie.

De Sittardse werd in september vorig jaar aangereden door een automobilist onder invloed en kwam daarbij om het leven.

Lees ook: Bloemen en kaarsen op plek ongeval Sittard

Geld inzamelen
Daarom gaan Kropman en een team van bijna 40 collega's en vrienden van de vader van Julie de marathon van Rotterdam lopen om geld in te zamelen voor stichting SIDVO.

Donorschap
Stichting SIDVO maakt lesprogramma's over orgaandonatie. Dat was iets wat Julie belangrijk vond en waar ze zich voor inzette. "Julie was sinds haar zestiende donor. Ze haalde steeds vaker mensen over om ook donor te worden", zegt haar vriendin Annelieke. Julie's eigen organen konden niet gedoneerd worden. Haar lichaam was er na het ongeval "zo erg (aan toe) dat zelfs donor worden haar niet was gegund', stond in haar rouwadvertentie.

Lees ook: Fietsster overleden na botsing, automobilist rijdt door

Mooi doel
"Wat er is gebeurd in september, raakt mij enorm", zegt Meindert Sosef, collega van Julie's vader bij Zuyderland. "We zoeken iets om hun te troosten. Julie studeerde in Rotterdam, dan is dit een mooi doel."

Van chirurg tot internist
Ongeveer 27 mensen gaan de hele marathon lopen volgens Sosef. "Dat zijn vooral chirurgen, internisten of artsen van de spoedeisende hulp. Voor veel van hen is het de eerste keer. Daarnaast zijn er ook nog bekenden van de familie die lopen. Een deel van het aantal deelnemers doet de kwart marathon. Wij nemen ook veel supporters mee."

Geld ophalen
Annelieke heeft al bijna 3.000 euro opgehaald. Zo'n 1000 euro meer dan haar streefbedrag. De teller van de actie die die is opgericht door Sosef staat na een dag op 1.182 euro. "We hebben niet bewust een streefbedrag", zegt Sosef.

De Marathon van Rotterdam is op 7 april.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen