Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrienden rennen marathon voor verongelukte Julie

Geplaatst opmaandag 21 januari 2019 - 18:50

Vrienden en 40 medewerkers van het Zuyderland gaan de marathon van Rotterdam rennen voor de verongelukte 20-jarige Julie Hoofwijk uit Sittard.

"Julie's laatste wens was om donor te worden, maar die is nooit in vervulling gegaan", vertelt Annelieke Kropman, een vriendin van Julie.

De Sittardse werd in september vorig jaar aangereden door een automobilist onder invloed en kwam daarbij om het leven.

Lees ook: Bloemen en kaarsen op plek ongeval Sittard

Geld inzamelen
Daarom gaan Kropman en een team van bijna 40 collega's en vrienden van de vader van Julie de marathon van Rotterdam lopen om geld in te zamelen voor stichting SIDVO.

Donorschap
Stichting SIDVO maakt lesprogramma's over orgaandonatie. Dat was iets wat Julie belangrijk vond en waar ze zich voor inzette. "Julie was sinds haar zestiende donor. Ze haalde steeds vaker mensen over om ook donor te worden", zegt haar vriendin Annelieke. Julie's eigen organen konden niet gedoneerd worden. Haar lichaam was er na het ongeval "zo erg (aan toe) dat zelfs donor worden haar niet was gegund', stond in haar rouwadvertentie.

Lees ook: Fietsster overleden na botsing, automobilist rijdt door

Mooi doel
"Wat er is gebeurd in september, raakt mij enorm", zegt Meindert Sosef, collega van Julie's vader bij Zuyderland. "We zoeken iets om hun te troosten. Julie studeerde in Rotterdam, dan is dit een mooi doel."

Van chirurg tot internist
Ongeveer 27 mensen gaan de hele marathon lopen volgens Sosef. "Dat zijn vooral chirurgen, internisten of artsen van de spoedeisende hulp. Voor veel van hen is het de eerste keer. Daarnaast zijn er ook nog bekenden van de familie die lopen. Een deel van het aantal deelnemers doet de kwart marathon. Wij nemen ook veel supporters mee."

Geld ophalen
Annelieke heeft al bijna 3.000 euro opgehaald. Zo'n 1000 euro meer dan haar streefbedrag. De teller van de actie die die is opgericht door Sosef staat na een dag op 1.182 euro. "We hebben niet bewust een streefbedrag", zegt Sosef.

De Marathon van Rotterdam is op 7 april.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen