Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vrienden rennen marathon voor verongelukte Julie

Geplaatst opmaandag 21 januari 2019 - 18:50

Vrienden en 40 medewerkers van het Zuyderland gaan de marathon van Rotterdam rennen voor de verongelukte 20-jarige Julie Hoofwijk uit Sittard.

"Julie's laatste wens was om donor te worden, maar die is nooit in vervulling gegaan", vertelt Annelieke Kropman, een vriendin van Julie.

De Sittardse werd in september vorig jaar aangereden door een automobilist onder invloed en kwam daarbij om het leven.

Lees ook: Bloemen en kaarsen op plek ongeval Sittard

Geld inzamelen
Daarom gaan Kropman en een team van bijna 40 collega's en vrienden van de vader van Julie de marathon van Rotterdam lopen om geld in te zamelen voor stichting SIDVO.

Donorschap
Stichting SIDVO maakt lesprogramma's over orgaandonatie. Dat was iets wat Julie belangrijk vond en waar ze zich voor inzette. "Julie was sinds haar zestiende donor. Ze haalde steeds vaker mensen over om ook donor te worden", zegt haar vriendin Annelieke. Julie's eigen organen konden niet gedoneerd worden. Haar lichaam was er na het ongeval "zo erg (aan toe) dat zelfs donor worden haar niet was gegund', stond in haar rouwadvertentie.

Lees ook: Fietsster overleden na botsing, automobilist rijdt door

Mooi doel
"Wat er is gebeurd in september, raakt mij enorm", zegt Meindert Sosef, collega van Julie's vader bij Zuyderland. "We zoeken iets om hun te troosten. Julie studeerde in Rotterdam, dan is dit een mooi doel."

Van chirurg tot internist
Ongeveer 27 mensen gaan de hele marathon lopen volgens Sosef. "Dat zijn vooral chirurgen, internisten of artsen van de spoedeisende hulp. Voor veel van hen is het de eerste keer. Daarnaast zijn er ook nog bekenden van de familie die lopen. Een deel van het aantal deelnemers doet de kwart marathon. Wij nemen ook veel supporters mee."

Geld ophalen
Annelieke heeft al bijna 3.000 euro opgehaald. Zo'n 1000 euro meer dan haar streefbedrag. De teller van de actie die die is opgericht door Sosef staat na een dag op 1.182 euro. "We hebben niet bewust een streefbedrag", zegt Sosef.

De Marathon van Rotterdam is op 7 april.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen