Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrienden herhalen examenstunt veertig jaar na dato

Geplaatst opvrijdag 12 juli 2019 - 17:27

Vier vrienden die in 1979 afstudeerden aan de universiteit van Eindhoven, vierden dat met een kroegentocht te voet van de universiteitsstad terug naar huis. Veertig jaar later, na hun pensioen, hebben ze het kunstje nog eens overgedaan.

Vrijdag voltooiden Pierre Kicken uit Simpelveld, Wiel Schins uit Wijlre en Kerkradenaren Jos Ploum en René Dooper de wandeltocht, die zo'n vijf dagen heeft geduurd.

Knieklachten
De mannen moesten te voet een kleine 120 kilometer overbruggen om de weg weer naar huis te vinden. "Het is ons weer gelukt! We hebben het netjes volgehouden, met hier en daar wat pijn in de benen, zegt Schins. Na de eerste dag moest er een fiets als hulpmiddel worden ingezet. Schins kampt met knieklachten en kon niet wandelend verder, maar het gezelschap verlaten was het laatste waar hij aan dacht.

Minder kroegen
De vier vrienden zijn zeer tevreden dat het veertig jaar na dato weer is gelukt. "Alleen is het wel jammer dat we dit keer veel minder kroegen onderweg tegen zijn gekomen. Indien we over veertig jaar nog leven proberen we het opnieuw", grapt Ploum.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen