Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrienden herhalen examenstunt veertig jaar na dato

Geplaatst opvrijdag 12 juli 2019 - 17:27

Vier vrienden die in 1979 afstudeerden aan de universiteit van Eindhoven, vierden dat met een kroegentocht te voet van de universiteitsstad terug naar huis. Veertig jaar later, na hun pensioen, hebben ze het kunstje nog eens overgedaan.

Vrijdag voltooiden Pierre Kicken uit Simpelveld, Wiel Schins uit Wijlre en Kerkradenaren Jos Ploum en René Dooper de wandeltocht, die zo'n vijf dagen heeft geduurd.

Knieklachten
De mannen moesten te voet een kleine 120 kilometer overbruggen om de weg weer naar huis te vinden. "Het is ons weer gelukt! We hebben het netjes volgehouden, met hier en daar wat pijn in de benen, zegt Schins. Na de eerste dag moest er een fiets als hulpmiddel worden ingezet. Schins kampt met knieklachten en kon niet wandelend verder, maar het gezelschap verlaten was het laatste waar hij aan dacht.

Minder kroegen
De vier vrienden zijn zeer tevreden dat het veertig jaar na dato weer is gelukt. "Alleen is het wel jammer dat we dit keer veel minder kroegen onderweg tegen zijn gekomen. Indien we over veertig jaar nog leven proberen we het opnieuw", grapt Ploum.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen