Overslaan en naar de inhoud gaan

Vriend verdachte doet boekje open over dood Oma Rini

Geplaatst opdinsdag 6 februari 2018 - 15:10

Een vriend van Sandra N., de vrouw die verdacht wordt van de moord op Rini Ansems (82) in Maastricht, heeft dinsdag in geuren en kleuren verteld over de fatale dag.

Dat deed deze Michel (51) tijdens de regiezitting van de zaak, waar de Belgische verdachte overigens zelf niet bij aanwezig was.

Lees ook: Drugsverslaafde hielp politie bij onderzoek 'oma Rini'

Belgische vriend
Michel komt, net als Sandra, uit de Belgische grensplaats Vroenhoven. Hij was ook degene die de politie in juli tipte over de moord. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de arrestatie van de vrouw. "Sandra kwam bij mij thuis om kleding en een fiets te lenen. Toen ze een uur later terugkwam, zat de kleding onder bloed", begon de tipgever zijn verhaal voor de rechtbank in Maastricht.

'Ze is dood'
De verdachte zou ingestort zijn bij terugkomst. "Sandra begon te huilen en te snotteren. Toen zei ze: 'Ze is dood, ze is dood...' Mevrouw is een goede leugenaar, dus ik wist niet wat ik moest doen", legde Michel uit. "Ik nam alles met een korreltje zout."

Geld en juwelen
Sandra is Oma Rini gevolgd om geld en juwelen buit te maken, stelt Michel. "Ze zei: 'Ik dacht als ik het mes liet zien, dat ze gewoon haar geld zou geven. Maar ze verzette zich stevig en toen heb ik gestoken.' Ze heeft een week rondgelopen met een handvol juwelen. Die heeft ze geprobeerd te verkopen aan een goudsmit, maar het was allemaal niks waard." Daarnaast zou Sandra vijftig euro aan cash geld hebben gestolen.

Kritische noot
De advocaat van Sandra, Klaas van Gijssel, plaatste grote vraagtekens bij het verhaal van Michel. Daarbij wees hij onder meer op veroordelingen in België voor diefstal en geweld en het feit dat de man geen alibi heeft voor de fatale dag. "Nu lijkt het alsof u mij aanwijst als verdachte", antwoordde de getuige.

Moeder getuigt
Ook Jeanine, de moeder van Sandra, heeft haar twijfels bij Michel. Hij zou haar hebben aangevallen in 2013. "Ik heb nog altijd geen idee waar dit over ging", zegt Jeanine. Michel zou haar ook hebben gebeld op de dag van de moord. "Hij zou een ongelukje hebben gehad met de fiets, daardoor zat er bloed op de jas. En de jas zou schoongemaakt worden door Sandra", vertelt ze.

Geen engel
Tegelijkertijd onderstreept Jeanine dat haar dochter ook niet altijd een engel was. Vooral haar drugsverslaving speelde Sandra regelmatig parten. "Nuchter is ze het braafste meisje dat er is. Onder invloed van drugs weet ik niet waartoe ze in staat is." Ook Michel heeft een rijk drugsverleden.

Op 10 april wordt de zaak voortgezet.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen