Overslaan en naar de inhoud gaan

Vriend van Ricksen: 'Verhaal bullshit, hij is stabiel'

Geplaatst opdinsdag 8 mei 2018 - 15:34

Er klopt niets van het verhaal dat de gezondheid Fernando Ricksen (41) een kritiek punt heeft bereikt. Dat vertelt zijn biograaf en vriend Vincent de Vries.

Diezelfde De Vries werd dinsdagmorgen in De Telegraaf juist opgevoerd als degene die zei dat het slecht ging met Ricksen, die aan ALS lijdt. "Bullshit", zegt de schrijver tegen L1. "Hij is stabiel."

Lees ook: Situatie Ricksen gaat achteruit: 'Kan niet meer praten'

Verkeerd geciteerd
Naar eigen zeggen sprak de biograaf wel met de krant, maar is hij verkeerd geciteerd. "Die journalist belde me voor het nummer van Fernando. Ik zei hem dat hij bijna niet kan praten, dus dat dit weinig zin heeft. Dat is niks nieuws overigens, want Fernando praat al twee jaar zeer moeizaam. Vervolgens lees ik, tot mijn grote verbazing, een artikel dat gebaseerd is op dat gesprek van een halve minuut."

Einde nabij
Verschillende media pikten het bericht op. "Ook bij jullie las ik terug dat 'het einde nabij is'. Echt, onzin. Dat hij bang is dat hij de verjaardag van zijn dochter volgende maand mist, ook onzin", is De Vries stellig. "Het artikel doet vermoeden dat hij in een isolement zit en niet meer kan communiceren. Klopt niet."

Verjaardag in Benidorm
Integendeel, zo zegt De Vries. "We zijn juist bezig met ontzettend veel leuke dingen. Zo zijn we zijn verjaardag al aan het plannen, over twee maanden in Benidorm. En hij heeft aangegeven dat hij volgend jaar graag naar thuiswedstrijden van Fortuna Sittard gaat kijken, tegen Feyenoord en PSV bijvoorbeeld. En hij kan mailen, dus communiceren doen we nog altijd. Als hij praat, versta je hem moeilijk, maar we begrijpen hem wel."

Stephen Hawking
De voormalig verdediger van Fortuna Sittard verwijst graag naar de Britse natuurkundige Stephen Hawking, die ook ALS had, maar desondanks 76 jaar oud werd. "Fernando weet dat je met ALS doorgaans niet oud wordt, maar er zijn dus uitzonderingen", legt De Vries uit. "Hij woont in Spanje, in een goed klimaat. En hij eet nog iedere dag twee steaks. Dat is veel, vergis je niet. Naar omstandigheden gaat het dus goed met hem."

Eerste wedstrijd Fortuna
De 41-jarige Ricksen schrijft op Twitter dat hij binnenkort weer naar Sittard komt. De oud-speler wil een bezoekje aan de open dag van de kersverse promovendus komen brengen. Verder wil hij de eerste wedstrijd van Fortuna in de eredivisie niet missen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen