Overslaan en naar de inhoud gaan

Vriend hoofdverdachte Spa: 'Uit de hand gelopen door drank'

Geplaatst opdinsdag 28 augustus 2018 - 18:31

Yvo T. uit Schinnen, de verdachte van het doodschieten van een politieman in het Belgische Spa, wordt al jaren behandeld voor depressie. Ook zou hij antidepressiva slikken.

"Ik denk dat de boel uit de hand is gelopen door teveel drank", zegt een vriend van de Schinnenaar tegen het AD.

Toegang geweigerd
De 36-jarige T. werd zaterdagnacht met zijn broer en een vriend geweigerd in een café in Spa, waarna ze in een taxi stapten. Bij een controle schoot hij volgens de Belgische justitie de 38-jarige inspecteur van politie Amaury Delrez in zijn hoofd. Hij wordt ook verdacht poging tot doodslag op een andere politieman.

Onder invloed
De politie wist hem zeven uur later aan te houden in Spa. T. zegt zich niets meer te herinneren van de periode tussen het incident bij café Havana en zijn arrestatie. Hij was zondag te veel onder invloed om te worden verhoord. De twee kompanen van T., onder wie zijn jongere broer, zijn maandag aangehouden in Nederland. Zij worden uitgeleverd aan België. Het is niet duidelijk of zij verdacht worden van betrokkenheid of dat zij alleen verhoord worden als getuigen.

Lees ook: Moordverdachte Spa vrijdag voor raadkamer

Burn-out
De vriend zegt dat Yvo T. een paar jaar geleden een depressie kreeg na een relatiebreuk met zijn vriendin. "Sindsdien slikt hij antidepressiva. Hij gaat ook eenmaal per week naar het ziekenhuis in Heerlen voor behandeling door een psychotherapeut", zegt hij tegen de krant.

Wereldgozer
Hoe het zo mis heeft kunnen gaan in Spa is voor de vriend een raadsel. "Hij is geen marginaal figuur en ook geen cannabisdealer. Het is een hele goeie jongen die altijd voor iedereen klaar staat en anderen helpt met klussen. Een wereldgozer", zegt hij tegen de krant. De enige oorzaak die hij kan bedenken is de drank.

Lees ook: Moord agent Spa: 'Yvo T. was dronken en wist niks meer’

Video: L1

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen