Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrehen op weg naar buiten bij Limburg Paardensport

Geplaatst opdinsdag 13 april 2021 - 11:32

In het bestuur van Stichting Limburg Paardensport staat Herman Vrehen op non-actief.

De in opspraak geraakte oud-gedeputeerde was tot dit jaar penningmeester en secretaris van de stichting die de paardensport in Limburg moet stimuleren.

Opvolger
"Zijn periode in het bestuur liep dit jaar af”, laat SLP-voorzitter Jan Janssen weten. “Zijn opvolging stond al op de agenda voor de bestuursvergadering in juni. Tot die tijd staat hij op non-actief."

Accountant
De stichting doet zelf vooralsnog geen onderzoek naar de handel en wandel van Vrehen. "We wachten de onderzoeken van de provincie af", zegt Janssen. Limburg Paardensport staat vooralsnog niet in de lijst met Vrehen-gerelateerde instellingen en bedrijven die door de provincie worden onderzocht. "We wachten het af, al zal ook onze eigen accountant straks nog eens goed naar de hele situatie kijken."

Lees ook: Affaire-Vrehen leidt tot nieuwe ontslagen

Subsidie
Als voorzitter van de Stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen bleek Herman Vrehen onlangs provinciaal subsidiegeld door te sluizen naar zijn eigen bedrijven. Ook liet hij zich een topsalaris uitbetalen voor de stichting die zich bezighoudt met zaken als boomaanplant en het ophangen van nestkastjes.

Provinciebestuur opgestapt
Het voltallige Limburgs provinciebestuur is inmiddels opgestapt in verband met de affaire Vrehen. Ook worden verschillende andere bezigheden van Vrehen onderzocht.

Lees ook: Volledig provinciebestuur opgestapt vanwege affaire-Vrehen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen