Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrehen definitief weg bij IKL, Raad van Toezicht vertrekt

Geplaatst opvrijdag 26 maart 2021 - 14:20

Herman Vrehen (CDA) kan niet meer terugkeren als directeur van de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen.

Vrehen was al op non-actief geplaatst in afwachting van een onderzoek naar een subsidieschandaal. De Raad van Toezicht heeft besloten dat Vrehen definitief moet vertrekken. Dat maakte de Raad van Toezicht van IKL vrijdag bekend.

De Raad van Toezicht - met als voorzitter Dieudonné Akkermans (CDA) - stapt zelf ook op naar aanleiding van de affaire.

Subsidies
Oud-gedeputeerde Herman Vrehen wordt ervan beschuldigd tonnen aan subsidies te hebben doorgesluisd naar zijn eigen werkmaatschappijen die opdrachten uitvoerden voor IKL. Ook zou hij zich als directeur laten inhuren tegen een te hoog tarief. 'Vrehen was hangende een integriteitsonderzoek tijdelijk al van zijn taken ontheven', schrijft IKL in een persbericht. 'Ook de banden met bedrijven waaraan Vrehen is verbonden, worden per direct doorgesneden.' De Raad van Toezicht laat weten dat het externe integriteitsonderzoek naar de zaak doorgaat ondanks het feit dat Vrehen nu definitief weg is.

De Raad van Toezicht van IKL blijft nog zitten tot er een nieuwe Rvt is aangesteld. Herman Vrehen was niet bereikbaar voor een reactie. Eerder deze week zei hij: "Ik ga ervan uit dat middels het onderzoek van IKL de feiten zullen spreken."

CDA-gedeputeerden Ger Koopmans en Hubert Mackus stapten vrijdag op vanwege het subsidieschandaal.

Lees ook: Affaire Vrehen: Koopmans en Mackus stappen op

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen