Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrehen definitief weg bij IKL, Raad van Toezicht vertrekt

Geplaatst opvrijdag 26 maart 2021 - 14:20

Herman Vrehen (CDA) kan niet meer terugkeren als directeur van de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen.

Vrehen was al op non-actief geplaatst in afwachting van een onderzoek naar een subsidieschandaal. De Raad van Toezicht heeft besloten dat Vrehen definitief moet vertrekken. Dat maakte de Raad van Toezicht van IKL vrijdag bekend.

De Raad van Toezicht - met als voorzitter Dieudonné Akkermans (CDA) - stapt zelf ook op naar aanleiding van de affaire.

Subsidies
Oud-gedeputeerde Herman Vrehen wordt ervan beschuldigd tonnen aan subsidies te hebben doorgesluisd naar zijn eigen werkmaatschappijen die opdrachten uitvoerden voor IKL. Ook zou hij zich als directeur laten inhuren tegen een te hoog tarief. 'Vrehen was hangende een integriteitsonderzoek tijdelijk al van zijn taken ontheven', schrijft IKL in een persbericht. 'Ook de banden met bedrijven waaraan Vrehen is verbonden, worden per direct doorgesneden.' De Raad van Toezicht laat weten dat het externe integriteitsonderzoek naar de zaak doorgaat ondanks het feit dat Vrehen nu definitief weg is.

De Raad van Toezicht van IKL blijft nog zitten tot er een nieuwe Rvt is aangesteld. Herman Vrehen was niet bereikbaar voor een reactie. Eerder deze week zei hij: "Ik ga ervan uit dat middels het onderzoek van IKL de feiten zullen spreken."

CDA-gedeputeerden Ger Koopmans en Hubert Mackus stapten vrijdag op vanwege het subsidieschandaal.

Lees ook: Affaire Vrehen: Koopmans en Mackus stappen op

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen