Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vrees voor toekomst nationale parken in Limburg

Geplaatst opdonderdag 17 maart 2016 - 13:27

Limburgse natuurorganisaties vrezen voor de toekomst van de nationale parken in onze provincie.

Donderdag is op een congres in Den Haag gesproken over hoe het verder moet met de 20 Nationale Parken in Nederland. Limburg heeft drie nationale parken: De Meinweg, De Grote Peel en De Maasduinen.

Provincie
Een paar jaar geleden zijn de parken overgedragen aan de provincies, maar inmiddels willen de meeste provincies weer van de parken af.

Van der Broeck
Een aantal provincies heeft om principiële reden geweigerd de financiële verantwoordelijkheid ervoor over te nemen omdat het om nationale parken gaat. Limburg heeft dat niet gedaan. "Als één van de weinige provincies hebben wij wel besloten om de nationale parken overeind te houden. Want wij vinden ze belangrijk voor natuur, recreatie en toerisme en de economie", aldus CDA-gedeputeerde Van der Broeck.

Boodschap
Limburgse natuurorganisaties hoeven dan ook niet bezorgd te zijn over de toekomst van de drie Limburgse Nationale Parken, is zijn boodschap. Wel is hij voor nieuwe 'verdienmodellen' door bedrijven en boerderijen in de omgeving bij het Nationaal Park te betrekken.

Europees
Het Rijk, de provincies en natuurorganisaties hebben een intentie-overeenkomst getekend om de parken meer en internationaal te promoten. De gedeputeerde is ook voor meer promotie op Europees niveau. Maar hij vindt wel dat het Rijk de kosten daarvan moet betalen. "Ik erger me eraan dat iets over de heg wordt gegooid bij de provincie en dat het Rijk een paar jaar later zegt dat het niet zo goed gaat. Vind je het gek", zo zegt Van der Broeck.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Mooiste delen van Limburg samen als Grenspark
Grenspark Limburg genomineerd voor Mooiste Natuurgebied
Oud pompstation wordt vleermuizenverblijf
‘Wild zwijn ook buiten Meinweg tolereren’
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen