Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrees voor toekomst nationale parken in Limburg

Geplaatst opdonderdag 17 maart 2016 - 13:27

Limburgse natuurorganisaties vrezen voor de toekomst van de nationale parken in onze provincie.

Donderdag is op een congres in Den Haag gesproken over hoe het verder moet met de 20 Nationale Parken in Nederland. Limburg heeft drie nationale parken: De Meinweg, De Grote Peel en De Maasduinen.

Provincie
Een paar jaar geleden zijn de parken overgedragen aan de provincies, maar inmiddels willen de meeste provincies weer van de parken af.

Van der Broeck
Een aantal provincies heeft om principiële reden geweigerd de financiële verantwoordelijkheid ervoor over te nemen omdat het om nationale parken gaat. Limburg heeft dat niet gedaan. "Als één van de weinige provincies hebben wij wel besloten om de nationale parken overeind te houden. Want wij vinden ze belangrijk voor natuur, recreatie en toerisme en de economie", aldus CDA-gedeputeerde Van der Broeck.

Boodschap
Limburgse natuurorganisaties hoeven dan ook niet bezorgd te zijn over de toekomst van de drie Limburgse Nationale Parken, is zijn boodschap. Wel is hij voor nieuwe 'verdienmodellen' door bedrijven en boerderijen in de omgeving bij het Nationaal Park te betrekken.

Europees
Het Rijk, de provincies en natuurorganisaties hebben een intentie-overeenkomst getekend om de parken meer en internationaal te promoten. De gedeputeerde is ook voor meer promotie op Europees niveau. Maar hij vindt wel dat het Rijk de kosten daarvan moet betalen. "Ik erger me eraan dat iets over de heg wordt gegooid bij de provincie en dat het Rijk een paar jaar later zegt dat het niet zo goed gaat. Vind je het gek", zo zegt Van der Broeck.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nationaal Park De Groote Peel in Ospel
Extra geld voor Groote Peel, Maasduinen en Meinweg
Grenspark Limburg genomineerd voor Mooiste Natuurgebied
Mooiste delen van Limburg samen als Grenspark
Brand Meinweg Herkenbosch (22 apr 2020)
Brand Meinweg voorlopig nog niet geblust
Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen