Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vrees voor overlast door drukte op Brabantroute

Geplaatst opmaandag 16 februari 2015 - 11:13

Venlo, Horst aan de Maas, Eindhoven, Deurne en Helmond eisen van het rijk snel maatregelen tegen overlast van goederentreinen die de komende jaren niet op de Betuwelijn terecht kunnen.

Dat schrijven de twee Limburgse en drie Brabantse gemeenten langs de Brabantroute in een brief aan staatssecretaris Wilma Mansveld (PvdA, Infrastructuur en Milieu).

Omleiding
De Betuwelijn gaat de komende acht jaar een week per maand dicht omdat er gewerkt gaat worden aan de goederenspoorlijn op Duits grondgebied. De Brabantlijn, waar de vijf gemeenten aan liggen, gaat gebruikt worden als omleidingsroute. Daardoor wordt het hier een stuk drukker. Volgens de gemeenten was er in januari al veel overlast toen de Betuwelijn een weekeinde gesloten was.

Veiligheid
Naast maatregelen tegen overlast willen de gemeenten ook dat de staatssecretaris de veiligheid van inwoners waarborgt. Bovendien moet de logistieke sector rond Venlo per spoor goed bereikbaar blijven.

Dinsdag meer in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Meer treinen rondom Venlo vanwege werkzaamheden
Brandbrief over veiligheid op spoor naar Den Haag
Aardverschuiving flinke tegenvaller treinvervoerder Venlo
CDA vreest treininfarct Venlo
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen