Overslaan en naar de inhoud gaan

'Vrees voor meer inklimmers in vrachtwagens na brexit'

Geplaatst opdonderdag 8 augustus 2019 - 10:22

De brexit zal voor een extra stroom van inklimmers zorgen: migranten die de grens willen oversteken door illegaal in een vrachtwagen te klimmen.

Veel inklimmers in Limburg
De branchevereniging is ongerust na een nieuwe reeks incidenten met inklimmers in onder meer Hoek van Holland en Eijsden. In Limburg is het vaker raak. Op donderdag 25 juli klom een groep bij Maastricht en in april wederom in Eijsden.

Olievlek
Over landelijke cijfers beschikt TLN niet. "Maar als we afgaan op signalen van onze leden zien we een duidelijke toename", aldus de zegsman. "Ook in Moerdijk en op de A12 bij Woerden zijn illegalen aangetroffen in vrachtwagens. Het lijkt zich als een olievlek over het land uit te breiden." Volgens de zegsman gaat het vaak om mensen die een beter leven willen opbouwen in het Verenigd Koninkrijk, slachtoffers van mensenhandel en vrouwen die geronseld worden en uiteindelijk tegen hun wil in de prostitutie belanden.

Wachttijden bij veerboot
Langere wachttijden bij de veerboten naar Engeland, als gevolg van de brexit, maken het voor mensen straks relatief eenvoudig om zich in een vrachtwagen te verschansen, verwacht de TLN-woordvoerder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen