Overslaan en naar de inhoud gaan

'Vrees voor meer inklimmers in vrachtwagens na brexit'

Geplaatst opdonderdag 8 augustus 2019 - 10:22

De brexit zal voor een extra stroom van inklimmers zorgen: migranten die de grens willen oversteken door illegaal in een vrachtwagen te klimmen.

Veel inklimmers in Limburg
De branchevereniging is ongerust na een nieuwe reeks incidenten met inklimmers in onder meer Hoek van Holland en Eijsden. In Limburg is het vaker raak. Op donderdag 25 juli klom een groep bij Maastricht en in april wederom in Eijsden.

Olievlek
Over landelijke cijfers beschikt TLN niet. "Maar als we afgaan op signalen van onze leden zien we een duidelijke toename", aldus de zegsman. "Ook in Moerdijk en op de A12 bij Woerden zijn illegalen aangetroffen in vrachtwagens. Het lijkt zich als een olievlek over het land uit te breiden." Volgens de zegsman gaat het vaak om mensen die een beter leven willen opbouwen in het Verenigd Koninkrijk, slachtoffers van mensenhandel en vrouwen die geronseld worden en uiteindelijk tegen hun wil in de prostitutie belanden.

Wachttijden bij veerboot
Langere wachttijden bij de veerboten naar Engeland, als gevolg van de brexit, maken het voor mensen straks relatief eenvoudig om zich in een vrachtwagen te verschansen, verwacht de TLN-woordvoerder.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen