Overslaan en naar de inhoud gaan

'Vrees voor einde Amber Alert is nergens op gebaseerd'

Geplaatst opdinsdag 12 december 2017 - 14:54

De succesvolle opsporingsdienst Amber Alert, voor vermiste of ontvoerde kinderen, wordt niet bedreigd in zijn voortbestaan. De vrees daarvoor is helemaal nergens op gebaseerd.

Dat zegt minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid na vragen uit de Tweede Kamer. Hij zei te garanderen dat Amber Alert doorgaat. "Minstens op het huidige kwaliteitsniveau", aldus de minister.

Naadje van de kous
VVD'er Arno Rutte en andere Kamerleden wilden het naadje van de kous weten nadat de mensen achter het burgerinitiatief Amber Alert tegen RTL Nieuws hadden gezegd voor het voortbestaan te vrezen. Frank Hoen uit Beek, mede-oprichter van Amber Alert, liet daar weten de toekomst somber in te zien. Hij deed dat vanwege de komende aanbesteding voor de dienst achter Amber Alert, die de overheid jaarlijks zo'n acht ton kost.

Lees ook: Limburgse oprichter Amber Alert vreest voor voortbestaan

Verplicht
De overheid is verplicht zo'n dienst aan te besteden, aldus de minister. "Maar Amber Alert stopt niet."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen