Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrees voor confrontatie vrienden Ömer Köksal en daders

Geplaatst opmaandag 6 november 2017 - 14:51

Venlo vreest een gewapende confrontatie tussen vrienden van de doodgeschoten Ömer Köksal en de daders. Ze zijn nog niet opgepakt door de politie.

Daarom heeft burgemeester Antoin Scholten besloten dat de politie preventief mag fouilleren in Blerick, Venlo en Tegelen.

Eigen rechter
Scholten doet dit na enkele incidenten in het weekend die in verband staan met de schietpartij. Zo werd een auto in brand gestoken en een persoon mishandeld. Dit lijkt erop te duiden dat zijn vrienden voor eigen rechter willen spelen.

Lees ook: Preventief fouilleren in Venlo na dodelijke schietpartij

Maatregelen
Eerder werden in verband met de dodelijke schietpartij en ontstane onrust al maatregelen genomen. Er is meer politie op straat in de wijk Vastenavondkamp en ook zijn er camera's geplaatst. Zondag besloot Scholten tot preventief fouilleren.

Onrust
Vorige week woensdag kwam de 22-jarige Ömer Köksal om bij een schietpartij in Blerick. Daarna ontstond er onrust in de wijk.

Lees ook: 'Preventief fouilleren Blerick werkt alleen op korte termijn'

Lees hier alles over de dodelijke schietpartij in Blerick.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen