Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrees voor confrontatie vrienden Ömer Köksal en daders

Geplaatst opmaandag 6 november 2017 - 14:51

Venlo vreest een gewapende confrontatie tussen vrienden van de doodgeschoten Ömer Köksal en de daders. Ze zijn nog niet opgepakt door de politie.

Daarom heeft burgemeester Antoin Scholten besloten dat de politie preventief mag fouilleren in Blerick, Venlo en Tegelen.

Eigen rechter
Scholten doet dit na enkele incidenten in het weekend die in verband staan met de schietpartij. Zo werd een auto in brand gestoken en een persoon mishandeld. Dit lijkt erop te duiden dat zijn vrienden voor eigen rechter willen spelen.

Lees ook: Preventief fouilleren in Venlo na dodelijke schietpartij

Maatregelen
Eerder werden in verband met de dodelijke schietpartij en ontstane onrust al maatregelen genomen. Er is meer politie op straat in de wijk Vastenavondkamp en ook zijn er camera's geplaatst. Zondag besloot Scholten tot preventief fouilleren.

Onrust
Vorige week woensdag kwam de 22-jarige Ömer Köksal om bij een schietpartij in Blerick. Daarna ontstond er onrust in de wijk.

Lees ook: 'Preventief fouilleren Blerick werkt alleen op korte termijn'

Lees hier alles over de dodelijke schietpartij in Blerick.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen