Overslaan en naar de inhoud gaan

Vreemde omstandigheden voor Franssen op EK

Geplaatst opwoensdag 18 november 2020 - 11:25

De Nederlandse judoploeg met Ivo Verhorstert en Juul Franssen mag, behalve op de wedstrijddag, de hotelkamer niet af in Praag.

Voor de Nederlandse judobond is het onbegrijpelijk dat de organisatie van het EK voor een hotel heeft gekozen dat ook andere gasten toelaat.

Chaotisch
Bondscoach Maarten Arens draait al zo'n 30 jaar mee in de judowereld. Maar zo'n chaotische organisatie als van dit EK, die donderdag begint in Praag, heeft de voormalig topjudoka nog nooit meegemaakt. "Het zijn natuurlijk ook bizarre tijden met corona", beseft hij. "Maar de protocollen voor deze eindronde zijn te gek voor woorden. Dit hadden ze beter kunnen organiseren."

Hotel
De ploeg arriveerde dinsdagavond in de hoofdstad van Tsjechië, met twee negatieve coronatesten van de afgelopen dagen op zak. Bij aankomst werden ze opnieuw getest. Binnen 24 uur wacht hen nóg een test. Na vier negatieve testen mogen de judoka's dan de hal betreden. Maarten Arens: "Dan zou je mogen concluderen dat iedereen op dit EK geen corona heeft", stelt hij. "Maar de organisatie heeft besloten om ons allemaal in een hotel te zetten waar ook andere gasten verblijven."

Opgesloten
En dus mogen de judoka's en coaches hun kamer niet af. Ze mogen niet heel even naar buiten en mogen ook geen gebruik maken van de faciliteiten van het hotel. Eten moet besteld worden en dat wordt voor de kamerdeur gezet. De judoka's mogen alleen op de wedstrijddag hun kamer af. Ivo Verhorstert uit Venlo komt donderdag in actie, Juul Franssen uit Reuver vrijdag.

3 medailles
De bondscoach laat weten dat hij met zijn team voor drie medailles gaat op het EK. "We zijn dolblij dat we mogen judoën, zoveel wedstrijden hebben we dit jaar niet gehad", zegt Arens.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen