Overslaan en naar de inhoud gaan

Vreemde geur: zestien appartementen in Brunssum ontruimd

Geplaatst opmaandag 16 september 2019 - 15:28

In Brunssum zijn maandagmiddag uit voorzorg zestien appartementen ontruimd geweest.

De brandweer vroeg de bewoners van de appartementen aan de Europalaan rond 15.00 uur hun woning te verlaten.

Vreemde geur
Rond 16.00 uur was iedereen uit het gebouw vertrokken. Ook werd er uit voorzorg een veiligheidszone ingesteld, meldt de brandweer op Twitter. "De reden voor de ontruiming is een vreemde geur die is waargenomen in het appartementencomplex", gaf een woordvoerder aan. Daarop werd besloten op te schalen en de ontruiming te beginnen. "Voor zowel de veiligheid van de bewoners als de brandweermannen", legt de woordvoerder uit.

Appartementen Brunssum ontruimd wegens verdachte geur
Video: L1

Onderzoek
De oorzaak van de melding was een rookmelder die op de grond was gevallen, bevestigt de brandweer op L1 Radio. De brandweer en Enexis hebben vervolgens diverse metingen gedaan, maar troffen niks meer aan. Waar de vreemde reuk vandaan kwam, was niet duidelijk. Evenmin was duidelijk wat de oorzaak van de geur was. "Vandaar dat we voor de zekerheid de boel ontruimen, want er kan direct explosiegevaar zijn."

Even na 17.00 uur kon het appartementencomplex weer vrij worden gegeven en konden de bewoners weer naar huis.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen