Overslaan en naar de inhoud gaan

Vreedzame Krijger weer terug in Venlo

Geplaatst opzaterdag 15 december 2018 - 16:33

De Vreedzame Krijger is terug in Venlo. Het kunstwerk is na ruim drie jaar afwezigheid weer op de Maasboulevard teruggezet.

Drie jaar geleden werd het beeld weggehaald omdat de gemeente en de kunstenaar Rik van Rijswick het niet eens konden worden over de prijs.

Verjaardagscadeau
Mede dankzij de inzet van Venloosch Vastelaoves Gezelschap Jocus is het beeld weer terug. Het Venloosch Vastelaoves Gezelschap viert dit jaar zijn 176 jarig bestaan (16x11) en ziet het terugkeren van de Vreedzame Krijger als een verjaardagscadeau aan de Venlonaren. "Dit is fantastisch. De mensen in Venlo omarmden dit kunstwerk altijd. En het was de afgelopen drie jaar een lang gekoesterde wens om het kunstwerk weer terug te laten keren op de Maasboulevard", zegt Jocus-voorzitter Roel Versleijen.

Boodschap
Kunstenaar Rik van Rijswick is verheugd dat zijn kunstwerk weer op devertrouwde plek in Venlo staat. De Vreedzame Krijger straalt volgens van Rijswick een boodschap uit waar de Venlonaren iets aan kunnen hebben. "Stop! Tot hier en niet verder! Dat is de boodschap die de Vreedzame Krijger heeft. Het moet de mensen doen beseffen dat je soms je grenzen wat duidelijker moet aangeven en wat meer tot rust moet komen", zegt de kunstenaar.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen